В началото на март НАТО ще проведе най-мащабното си учение

...
В началото на март НАТО ще проведе най-мащабното си учение
Коментари Харесай

НАТО подготвя най-голямото си учение досега отвъд Северния полярен кръг

В началото на март НАТО ще организира най-мащабното си обучение до момента оттатък Северния полярен кръг - " Студен отговор " (Cold Response), оповестиха от задачата на Съединени американски щати в алианса.

" Ще вземат участие 35 000 военнослужещи от 28 страни ", се споделя в известие в Twitter.
Sohu: Нападение против Русия през Северния полюс ще донесе на Съединени американски щати огромни проблеми
Съединени американски щати концентрира огромни сили в Аляска, като заплашва точно там да придвижи нова точка на напрежение в връзките с Русия. Това написа к...
Прочети повече
Отбелязва се, че в маневрите ще взе участие и американският самолетоносач USS Harry S Truman.

По-рано пресслужбата на Северния флот заяви, че Норвегия е уведомила Русия за учения с съвсем 30 страни от НАТО през март-април. Според Осло в маневрите ще вземат участие военни от националните въоръжени сили на кралството, към 28 страни членки на алианса, и страни сътрудници на блока с общо 40 000 души.

НАТО целеустремено овладява Арктика и усилва дейностите по бойно образование в района. В маневрите вземат участие стратегически бомбардировачи и системи за противоракетна защита. Алиансът отхвърли да поддържа съветската самодейност за военно ограничение през 2020 година, която планува понижаване на интензивността на ученията и другите действия на страните.

В началото на лятото силите на Северноатлантическия блок организираха въздушните маневри „ Arctic Challenge “. Руското посолство в Съединени американски щати назова този ход " провокативен ".
Русия натрупа невиждана военна мощност на Северния полюс, тества най-новите си оръжия
Русия натрупа невиждана военна мощност на Северния полюс и тества най-новите си оръжия в район, където ледът се е разтопил вследствие н...
Прочети повече
Още: Sohu: Нападение против Русия през Северния полюс ще донесе на Съединени американски щати огромни проблеми

 

 

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР