В началото на ХХ век пробег на автомобил от 100

...
В началото на ХХ век пробег на автомобил от 100
Коментари Харесай

6 коли рекордьори, реално изминали над 1 000 000 км

В началото на ХХ век пробег на автомобил от 100 000 км се е считало за огромно достижение, само че с помощта на софтуерния напредък от дълго време това се трансформира в норма.

Някои водачи съумяха да преодолеят даже повече от милион километра в колата си. За 6 от тези в действителност съществуващи автомобила и техните притежатели, споделя carextra.ru.
 Снимка 507174
Източник:

Honda Accord от 1990 година

Американският авто запалянко Джо Лосисеро сложи връх със за своята Honda Accord от 1990 година, като измина 1 милион благи, което е повече от 1 500 000 километра. За прекосяването на границата от един милион благи, Джо получи подарък от японския авто производител Honda - нов седан Accord.

Както споделя грижовният притежател, за постигането на този резултат са му били нужни 15 години. Автомобилният запалянко си купува Honda Accord, която към този момент е минала над 100 000 км и го счита за едно от най-успешните си придобивания. Джо отбелязва, че една от характерностите на Honda Accord, която е създадена при започване на 90-те години, е съвсем цялостното неявяване на наслойка по купето, което го отличава от другите модели от това време.

На колата му по време на употребата са сменени тапицерията на купето и кормилото. След превъзмогване на повече от милион км, трансмисията и моторът на автомобила са останали оригинални; те са били ремонтирани единствено един път, без да се заменят фабричните елементи.
 Снимка 507179
Източник:

Peugeot 504, създадено през 1988 година

Границата от един милион километра бе прекрачена и от Peugeot 504, създадено през 1988 година в Мелбърн. Първият притежател на автомобила Греъм Смит е фермер от провинциалния щат Куинсланд.

В продължение на 8 години той интензивно експлоатира колата в офроуд условия и пътува до отдалечени региони - колата измина доста километри в мощна горещина. На 880 000 км автомобилът се нуждае от промяна на лагери, пръстени, цилиндрови глави, скоростна кутия и ангренажна верига.

След това колата е изпратена до Европа и се оказва в ръцете на втория притежател - фен на френската автомобилна марка, с която Пежото изминава милион километра. Основното преимущество на този модел за междинния клас е издръжливостта, надеждността и отличните характерности на шофиране - той може да се употребява дълго време без съществени повреди.
 Снимка 507181
Източник:

Saab SPG от 1989 година

Шведският модел Saab SPG от 1989 година също има автомобил с пробег от над милион километра. Собственикът на колата - Питър Гилбърт от Уисконсин, Съединени американски щати, е бил пътуващ търговец.

За 17 години той съумява да измине повече от 1 500 000 км в купето си Saab SPG. След това, през 2006 година, Питър подарява автомобила рекордьор на музея в дребния град Хартфорд, Кънектикът, Съединени американски щати.

По време на употребата на колата си, Питър смени съвсем 90 чифка гуми, също по този начин сменени гарнитурата на цилиндровия блок и една предавка. След като е минал над милион км в купето, Питър не е трябвало да сменя мотора и турбокомпресора върху него, те са останали истински. Но тялото на колата има забележими вреди заради придвижването през зимата по пътища, които са били обработени със сол.
 Снимка 507182
Източник:

Volkswagen Beetle, създадено през 1963 година

Volkswagen Beetle, публикуван през 1963 година, изминава повече от 2 милиона км и е вписан в Книгата на върховете на Гинес. Колата е благосъстоятелност на Алберт Клайн, който живее в Пасадена, Калифорния, Съединени американски щати.

Емблематичният модел на немския производител се счита за най-масов в историята на компанията и непроменяемо е измежду петте най-продавани автомобила в света. Volkswagen Beetle излиза от монтажната линия повече от 80 години и се характеризира със своята устойчивост, резистентност на разяждане и здрава каросерия.

Благодарение на наклонения покрив, компактният автомобил има необятен интериор за лидера и пасажера начело, макар дребния размер на автомобила. Във вътрешността на Volkswagen Beetle се употребяват единствено висококачествени материали, седалките имат добра странична опора и необятна гама от настройки. Също по този начин актуалните " бръмбари " имат огромен избор от мотори и скоростни кутии.
 Снимка 507183
Източник:

Mercedes-Benz W115 200d, създаден през 1976 година

Друг връх е подложен от гръцки таксиметров водач на име Григориос Сачинидис, който измина повече от 4 600 000 км в своя Mercedes-Benz W115 200d. На Григориос са нужни 23 години, с цел да реализира този резултат. Водачът е купил своя автомобил Е-класа, който към този момент е бил каран в Германия през 1981 година, като колата е имала пробег над 200 хиляди км.

След това Мercedes-а, създаден през 1976 година, е бил в употреба всеки ден като такси. Двигателят и скоростната кутия са ремонтирани няколко пъти. Шофьорите означават за модела на Mercedes-Benz W115 200d мощ, надеждност, комфорт, висококачествена вътрешна тапицерия, чудесно ръководство и добра динамичност.

Километражът, постигант от Григориос, е най-големият пробег на автомобил Mercedes. За това достижение немската автомобилна компания показа на таксиметровия водач нов Mercedes C200 CDI, а именитият му автомобил, който сложи връх, бе подложен във фабричния музей на Mercedes-Benz в Щутгарт.
 Снимка 507184
Източник:

Volvo P1800 от 1966 година

Най-забележителният връх принадлежи на учителя от Съединени американски щати Ърв Гордън, който похарчи цялата си заплата, с цел да купи първокласно Volvo P1800, което закупи през 1966 година. След като купи кола, Ърв я кара до работата си всеки ден, а също по този начин постоянно употребява новата си кола, с цел да пътува из страната. Колата му имаше над 2000 км на километража през първия уикенд.

По време на цялата употреба на автомобила той измина към 5 милиона км на редкия модел Volvo P1800, това достижение беше включено и в Книгата на върховете на Гинес. Ърв изяснява тайната на дълголетието на тялото на колата си, като измива колата след всяко пътешестване с топла вода, както и качествено и навременно обслужване.

Автомобилът на шведската компания се отличава с надеждност, сигурност, моден дизайн и сглобяване на качествени материали. До този миг рекордьорът на Volvo P1800 е в редовност и американецът продължава да го употребява, като изминава разстояние от 200 км на ден до и от работа.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР