В началото на ХХ-ти век немският град Мюнхен станал своеобразен

...
В началото на ХХ-ти век немският град Мюнхен станал своеобразен
Коментари Харесай

Барон Зеботендорф – лидерът на обществото „Туле“

В началото на ХХ-ти век немският град Мюнхен станал самобитен център, където налузничавите хрумвания на актуалните езотерици почнали да се въплъщават в действителни политически структури. Главна движеща мощ на тази промяна бил така наречен „ Германски медал “, за един от създателите на който се смята барон Рудолф декор Зеботендорф.

Но, както постоянно се случва с обладаните от някаква натрапчива концепция, неговият аристократизъм бил много мним. Всъщност, „ баронът “ бил роден през 1875 година в семейство на железопътен чиновник в град Хойерсверде, Саксония.

През лятото на 1900 година младият Рудолф Глауър дошъл в Константинопол като огняр на транспортен съд и отседнал за известно време в града. Тук се увлякъл от окултните „ науки “, откакто се срещнал със семейство Термуди – гръцки евреи от Солун.

Старият Термуди бил напуснал работата си и се посветил напълно на проучването на кабалата, събирал алхимични и розенкройцерски текстове. Родът Термуди били също масони от ложата „ Френски обред на Мемфис “, която била проникнала в Леванта и Близкия изток. Рудолф бил отдаден в ложата от остарелия Термуди и след време наследил цялата му окултна библиотека.

През 1912 година взе участие в Балканската война на турска страна, бил ранен, завърнал се в Германия и се открил в Берлин. Скоро се оженил преференциално и станал богат. Един ден, към този момент като Зеботендорф, видял реклама на Германския медал, която приканвала руси и синеоки немски мъже и дами да влизат в тази организация. Под обявата имало три руни.

През септември 1916 година Зеботендорф посетил Херман Пол – ръководителя на Ордена в Берлин. Пол обяснил, че е изучавал руните посредством техния откривател обожател Гуидо декор Лист и е уверен, че загубата на познания за магическата им власт от арийците е обвързвана с нарушение на расовата непорочност, изключително посредством разбъркване с евреите. Той вярвал, че това познание може да бъде възобновено единствено посредством филтриране на расата от непознати въздействия.

Зеботендорф поел управлението на баварския клон на Германския медал и развил дейна активност – неговата преписка с хора, чиито адреси получил от управлението, се мери в томове.

Но тъй като Германският медал непрекъснато провел извънредно десни политически манифестации, неговото баварско звено приело особено название – общество „ Туле “, с цел да се отърве от нежелано политическо любознание. Стаите на обществото „ Туле “, които били наети в хотел „ Четири сезона “, били украсени с емблема, изобразяваща дълга кама и пречупен кръст.

Обществото „ Туле “ изначално било основано като окултно и неговите доктрини съставляват директно развиване на концепциите на Елена Блаватска и Гуидо декор Лист. В самото име на обществото проличава митологията на актуалните езотерици. Легендата за остров Туле произлиза от пътешествието на известния Питей от Масилия (днешна Марсилия), който в древността бил считан за огромен измамник, само че бил изцяло оправдан в епохата на Великите географски открития. По време на скитанията си той бил посетил остров Ултима Туле – „ най-далечната от всички известни земи “. Островът се отличавал с изобилие и население, притежаващо висока просвета.

Избраната раса, която живеела там и на северния континент, се наричала арийска. Неин знак била свастиката.

Зеботендорф и неговото общество се показали на 9 ноември 1918 година по време на социалистическата гражданска война в Бавария. Те се противопоставили на комунистите, по тази причина на 26 април 1919 година алените гвардейци на Бавария претърсили седалището на „ Туле “. Те арестували принц декор Турн унд Таксис, графиня декор Вестарп и барон декор Задйлиц. Четири дни по-късно те били разстреляни. Обществото „ Туле “ към този момент имало своите мъченици!Така след свалянето на комунистите от власт в Бавария, то се трансформирало в една от най-влиятелните групи в Мюнхен. Именно към обществото „ Туле “ се обърнал за поддръжка един млад и към момента незнаен човек с огромно политическо бъдеще – Адолф Шикългрубер, по-известен като Адолф Хитлер.

По-нататъшната кариера на Зеботендорф обаче се провалила. Той бил упрекнат, че изгубил описите с хората, взели участие в разстрела на заложниците. Вече не го канели на събиранията. Затова се обърнал най-вече към астрологията. Между 1921 и 1923 гг. написал минимум 7 астрологични прогнози, които били високо оценени измежду немските астролози за тяхната изясненост и висока емпирична акуратност. От 1926 до 1928 гг. той е почетен мексикански консул в Истанбул, а сред 1929-та и 1931-ва пътува до Съединените щати и Централна Америка.

Тогава барон Зеботендорф написва книгата „ Преди да пристигна Хитлер “, в която описа за основаването на обществото „ Туле “. Тя била оповестена през 1933 г. Но незабавно в Райха била разпратена заповед да бъде събирана и унищожавана. В нацистките архиви оживели единствено няколко екземпляра.

Причината е, че Зеботендорф пръв разкрил връзката сред нацистката партия и обществото „ Туле “, като съобщил, че през 1932 година фюрерът приел предлагането да стане Велик магистър на Германския медал! Косвено потвърждения за това е кадър от кинохрониките – при някои изключително значими изявления Хитлер прави присъщ жест: ръцете под прав ъгъл се пресичат пред гърдите. Именно по този начин в документите на Германския медал се разказва ритуалния жест на Великия магистър. Той подхожда на руната „ дак “, която значи „ двойна секира “ – знак на висша власт.

През 1935 година на членовете на SS било неразрешено да членуват в Германския медал. Скоро той изцяло престанал да съществува. Сред висшите среди на Райха се утвърдило мнение, че активността на такива структури е въодушевена от подривно еврейско придвижване.

Рудолф декор Себотендорф (в ляво) е със Нури Килигил и Ремзи Денкер. Снимката е направена през 1939 година

А Зеботендорф се завърнал в Турция. На 8 май 1945 година се втурнал към Босфора. Старият и уединен барон бил в края на дните си. Той нямал никакви пари и очаквания даже за напълно скромна издръжка. Мисълта за провалянето на Германия го довършила. Така завършил живота си във водите на Босфора.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР