В началото на годината се очакваше, че Матео Беретини ще

...
В началото на годината се очакваше, че Матео Беретини ще
Коментари Харесай

Беретини пропуска Мастърсите на клей, под въпрос е за Ролан Гарос


В началото на годината се очакваше, че Матео Беретини ще бъде един от главните любимци за купите в шампионатите на клей. За страдание обаче италианецът няма да има опция да усили сбирката си от трофеи в идващите седмици. Беретини, който в края на март претърпя интервенция на дясната ръка, заяви, че няма да взе участие на идните Мастърс шампионати в Монте Карло, Рим и Мадрид, само че към момента таи очаквания да се завърне на Ролан Гарос.

„Следвайки лекарските рекомендации, с екипа ми преценихме, че е доста значимо да не слагам периоди за възстановителния си развой. В резултат на това взехме решението, че ще е по-добре да се отдръпва от шампионатите в Монте Карло, Мадрид и Рим, с цел да съм сигурен, че ще имам задоволително време да се възстановя изцяло, след което да се завърна към най-хубавото си ниво“ – написа международният №6.

„Оттеглянето от тези шампионати, изключително Рим, беше доста тежко, само че все пак вярно решение, с цел да съм сигурен, че през идващите години ще продължа да играя на най-високо равнище и да се боря за най-престижните титли. Благодаря на всички ви за поддръжката. До момента рехабилитацията ми се развива по проект и нямам самообладание да ви видя още веднъж на корта скоро“ – добави римлянинът.

Миналия месец Беретини доближи до осминафинал на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, което е най-хубавото му класиране в конкуренцията досега. Италианецът трябваше да се изправи против Хуан Мануел Серундоло в първия си мач в Маями, само че получи травма на подготовка в деня преди дуела.

Миналогодишният сезон на клей бе много мощен за Беретини. Той доближи до четвъртфинал на Ролан Гарос, а преди този момент завоюва купата в Белград и игра край в Мадрид. На шампионата в родния си град италианецът победи Николоз Басилашвили и Джон Милман, преди да отстъпи пред Стефанос Циципас на осминафинала.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР