В началото на февруари Приянка Чопра разкри някои подробности за

...
В началото на февруари Приянка Чопра разкри някои подробности за
Коментари Харесай

5 известни личности мъже, които взеха фамилиите на жените си

В началото на февруари Приянка Чопра разкри някои детайлности за сватбата си с Ник Джонас по време на шоуто на Джими Фалън.

Именно там тя изясни, че е избрала да промени името си на Приянка Чопра Джонас, защото разсъждава малко старомодно и обичайно и счита, че по този начин би трябвало да постъпи.

Докато някои разказват приемането на семейството на брачна половинка ѝ като нещо обикновено и в реда на нещата, други слагат под въпрос за какво постоянно се чака дамите в хетеросексуалните връзки да вземат фамилното име на брачна половинка си, когато се женят, а не противоположното.

Проучване, извършено през 2016 година от YouGov, открива, че болшинството от мъжете (61%) и дамите (59%) към момента избират дамата да вземе фамилното име на брачна половинка си.

Разбира се, не липсват и образци за мъже, и то известни персони, които са взели фамилните имена на своите съпруги.

Марко Переджо-Салдана и Зоуи Салдана-Переджо
 Снимка 409129

Зоуи Салдана се омъжва за художника Марко Переджо през 2013 година, единствено няколко месеца откакто двойката стартира да се среща.

Две години след сватбата си Салдана разкри, че Переджо е решил да се отклони от традицията, като вземе фамилното ѝ име, когато са сключили брак.

Джак Уайт, който е някогашен брачен партньор на Мег Уайт

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от The White Stripes (@the_whitestripes) на Юли 8, 2014 в 1:30 PDT

The White Stripes е рок група образувана през 1997 година от Мег Уайт и брачният партньор ѝ Джон Антъни Гилис, който след сватбата им приема името Джак Уайт. Макар двамата да се разделят през 2011 година, Джак Уайт резервира името си в музикалната промишленост и продължава да издава нова музика с този псевдоним.

Джон Оно Ленън и Йоко Оно Ленън
 Снимка 385311

Когато Джон Ленън и Йоко Оно се женят през 1969 година в Гилбралтар, Ленън взема решение да промени името си като знак на почитание към своята брачна половинка. Той употребява нейната фамилия Оно за приблизително име, а тя неговата Ленън за фамилно.

Джей Зи (Шон Ноулс-Картър) и Бионсе Ноулс-Картър
 Снимка 398243

Роден като Шон Картър, Джей Зи взема решение да смени името си на Шон Ноулс-Картър, когато се дами за Бионсе през 2008 година

За да му върне жеста, тя също сменя името си на Бионсе Ноулс-Картър.

Карлос ПенаВега и Алекса ПенаВега
 Снимка 409125

През 2014 година Алекса Вега се омъжва за Карлос Пена младши в Мексико. Вместо да се откажат от семействата си, двамата взимат доста забавно решение, а точно да комбинират последните си имена, с цел да основат напълно нова фамилия: ПенаВега.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР