В началото на април първата ни ракета при дамите Виктория

...
В началото на април първата ни ракета при дамите Виктория
Коментари Харесай

Томова навакса пасив от 0:4 срещу световната №651 и започна с победа в Турция!

В началото на април първата ни ракета при дамите Виктория Томова сподели най-хубавото си лице на корта и доближи до финала на шампионата в Оейраш, а в седмицата по-късно записа 3 победи в 4 изиграни мача с националния екип на Billie Jean King Cup. Днес нашето момиче възобнови изявите си в самостоятелни надпревари с присъединяване на ITF шампионата в Истанбул, където е топ сложена, и започва с отлична победа в поредни сетове - 6:4 6:1, над международната №651 Йоана Гаврила. Най-добрата ни състезателка се нуждаеше от по-малко от 90 минути, с цел да откри място във втория кръг на конкуренцията, където ще се изправи против 471-вата в света Йоана Шнайдер.

В откриващите минути преимуществото бе напълно на страната на румънката, която успяваше да дочака неточност на родната ни представителка, чиято игра бе извънредно безредна и докара до закъснение от два пробива и 0:4. Гаврила даже имаше две благоприятни условия да усили преднината си на 5:0, само че тогава Томова сподели самообладание и след няколко отлични акции обърна гейма в своя изгода, с цел да върне един от пробивите, с което сложи начало на обрата. От там насетне тя изцяло диктуваше събитията и след цели 6 следващи гейма в своя актив излезе напред в обособените елементи.

Подемът на Вики продължи с цялостна мощ и във втория сет, в който тя пое контрола още през цялото време и тотално надигра съперничката си, не оставяйки й никакви шансове да реализира освен това от това да завоюва гейм.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР