В началото на 90-те години на ХХ век доходността на

...
В началото на 90-те години на ХХ век доходността на
Коментари Харесай

Дългът на САЩ се превръща в прекалено голям проблем

В началото на 90-те години на ХХ век доходността на облигациите в Америка се увеличи заради бюджетния недостиг по време на ръководството на президента Джордж Буш. 

Това докара до политическа смяна, образец за която е спечелването на 19% от гласовете на гласоподавателите от Рос Перо на изборите през 1992 година Значителна роля изиграха облигационните бдители – търговци, които въздействат на пазарите.

Днешната обстановка обаче е друга. Доходността по 10-годишните облигации се увеличи фрапантно през последната година, достигайки равнища, невиждани от 2007 година насам. Въпреки забележителния бюджетен недостиг въздействието върху Конгреса няма да бъде толкоз дейно.

От плануваните за 2024 година федерални разноски в размер на $6.4 трилиона единствено $1.85 трилиона са дискреционни. Повишаването на налозите може да промени обстановката, само че реалистичните благоприятни условия са лимитирани.

Справянето с неустойчивия дълг в исторически проект включва строги икономии, промени, банкрут, инфлация или финансови репресии. Фалитът не е алтернатива за Съединени американски щати заради заемането на средства в долари.

Може да се наложи композиция от инфлация и репресии. Инфлацията ерозира благосъстоянието и може да усили държавните доходи. Репресиите поддържат лихвените проценти под равнището на инфлацията, като трансферират благосъстоянието към държавното управление.

Джордж Гонкалвес от MUFG Securities счита, че в случай че лихвените проценти се запазят на сегашните си нива, те ще натоварят държавните финанси. Лихвените проценти биха могли да се намалят, само че това може да наложи Фед да ги облекчи заради настоящето им влияние върху стопанската система.

Краят на 90-те години на ХХ в. беше сполучлив за вложителите в облигации и акции, частично с помощта на облигационните бдители. Според Wall Street Journal обаче бъдещите вероятности може да се разграничават доста.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР