В началото на 2022 година във Формула 1 бяха въведени

...
В началото на 2022 година във Формула 1 бяха въведени
Коментари Харесай

Верстапен: Имах проблеми с адаптацията към новите коли

В началото на 2022 година във Формула 1 бяха въведени напълно нови механически правила, които тотално трансформираха външния тип на колите. Тяхната повърхнина стана доста по-изчистена, по отношение на предходната генерация коли, а притискането се генерира главно от пода и дифузьора.

Освен това самите коли станаха по-тежки, главно поради подобренията по тяхната сигурност, които бяха направени след злополуките на Ромен Грожан в Бахрейн през 2020 и на Антоан Юбер, който загуби живота си на „ Спа “ във Формула 2 през 2019. Така ръководството на колите и тяхното държание, най-вече в бавните завои, станаха по-тромави, нещо което и международният първенец Макс Верстапен удостовери.
 Верстапен: Имах съществени терзания при започване на сезона Верстапен: Имах съществени терзания при започване на сезона
„ Предишните коли бяха по-маневрени, тъй като бяха по-леки. Освен това и видимостта беше по-добра. Но в случай че би трябвало да сме почтени в бързите завои тези коли са доста положителни, само че в бавните са тромави. Те са доста постоянни когато се движим с висока скорост, до момента в който предходната генерация бяха леко несигурно, само че в бавните завои тежестта си споделя огромната дума.

„ Жалко е, само че в последна сметка колите бяха направени по-добри за надпреварите и съгласно мен това се получи. Трябва да ги настройваме много по-твърдо, само че към този момент свикнахме с това. В началото аз имах проблеми да привикна с возенето, тъй като чувството беше доста друго, само че най-малко нямах проблеми с гърба “, изясни Верстапен в извънредно изявление за уеб страницата recingnews365.com.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР