В началото на 2018 г. , наред с пожеланията за

...
В началото на 2018 г. , наред с пожеланията за
Коментари Харесай

Галин Господинов: Целим се в Топ 4

В началото на 2018 година, наред с пожеланията за една сполучлива и противоречива във всяко едно отношение година, президентът на ВК Добруджа 07 Галин Господинов показа, че вторият полусезон е почнал „ по терлици”, а самата стратегия е малко по-различна с преместването на Купа България от края на сезона във времето сред двата полусезона. Президентът напомни за идната в понеделник, 8 януари, среща от ІІІ кръг в зала Добротица против Левски и при вероятно премахване – край в Монтана от 12 до 14 януари, а очакванията на управлението са Добруджа да стигне най-малко до полуфиналите. Този изменен график бе причина по-рано да стартира втория полусезон, сподели президентът и напомни, че добричкият отбор завърши първата част от конкуренцията в Суперлигата на 7 позиция.

Годината е преходна за нас, сподели още Галин Господинов, съставът бе образуван през лятото при един треньор- Мирослав Живков, след това се наложи неговата промяна с Петър Пенев, който е стартира при заварена обстановка. За огромно страдание много травми преследваха играчите този сезон, само че те към този момент съвсем са преодолени.

Определено първият сезон бе по-слаб спрямо предните години, само че тимът е запазил метода си на работа, по тази причина волейболният началник се надява през втория полусезон резултатите да са една концепция по-добри, а задачата е към края на сезона да се завърши на 4-5 място в най-лошия случай, с цел да се влезе в плейофите и се търси място измежду първите четири.

Не си слагаме по-високи цели не тъй като не желаем, а тъй като сме реалисти. Непрекъснато се изследват опциите за привличани на състезатели, само че на този стадий нови играчи в отбора няма да има, безапелационен бе Галин Господинов. До десетина дни ще бъде призован УС на клуба, с цел да се начертаят главните насоки за идващия сезон.

Относно ориста на състезателя на Добруджа 07 Мартин Атанасов, незабавно откакто бъде възобновен, той ще отпътува за Фридрихсхафен, с цел да продължи там своята спортна кариера. В момента националът се подлага на последни лечения в Турция, само че резултатите от неговото положение демонстрират, че той ще може да играе.

Няма мотив за терзание що касае финансовото положение на ВК Добруджа 07 съобщи президентът. Всичките 28 спонсори си извършват поетите задължения, следва общината да внесе своите вноски, като се знае, че всяка година клубът получава по 100 000 лева от там, което е към 20 % от целия бюджет. Ръководството е предостатъчно и от прелюдия вход за зала Добротица, не толкоз като сума, а по-скоро като съпричастност от страна на аудитория и почитатели.

Играчите и Жулиен Георгиев не са били премирани за следващото самопризнание Отбор на годината и Спортист на годината, призна Галин Господинов. Те получиха своите награди при продобиване на Купа България, което пък бе причина за тези награди, разясни той. И още едно разяснение направи президентът на клуба – по-голямата част от играчите имат контракти до 2019 година и клубното управление се надява, че няма да има причина те да не бъдат възобновени. Като добра наклонност Господинов дефинира привличането на млади момчета от добричката волейболна школа, които упражняват с мъжете и шансът, който им се дава да демонстрират в игрови условия какво умеят. Имаме надарени деца, може да не станат като Матей Казийски, само че ще станат волейболисти, удовлетворен е Галин Господинов.

Добрич остана това хубаво място за правене на волейбол в България, обощи президентът. Променят се личностите, само че се резервират изискванията. Не постоянно можеш да си на върха, идват моменти като тази година, когато би трябвало да се наместят камъните в градежа, с цел да може той да стои по-стабилен.

Репортаж на Дана Михайлова и Павлина Живкова

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР