В началото на 1992 г. започва строителството на метрото в

...
В началото на 1992 г. започва строителството на метрото в
Коментари Харесай

Уникално: Този град остана без метро поради строеж на мост

В началото на 1992 година стартира строителството на метрото в съветския град Омск. 26 години по-късно локалните управляващи вземат решение да замразят плана, заради липса на пари. В същото време обаче ръководещите отпускат обилни средства на различен основен за Русия план, а точно мостът сред Черно и Азвоско море.

До момента за процеса на консервиране на подземната железница на Омск са отделени едвам 80 млн. съветски рубли (каква е вложената за построяването сума не се уточнява), а за градежа на Кримския мост сред двете морета към този момент са изхарчени 300 милиарда съветски рубли.



Какво ще стане с към този момент прокопаните тунели под Омск? Властите обмислят вид, при който по тях да пуснат лекотоварен превоз, като да вземем за пример трамвай. Ямите, които към този момент няколко години зеят из централните улици на съветския град ще бъдат зарити с пръст и върху тях ще бъдат посадени дървета. Консервирането на метрото ще отнеме няколко години и ще коства 400 млн. рубли.



Не единствено подземната железница на Омск страда от амбициозния план за градеж на мост сред Черно и Азовско море. Наскоро беше замразен и градежът на Новосибирския четвърти мост над река Об. Парите за него отидоха за строителството на моста над Керческия пролив.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР