В началото евродепутатите гласуваха текст по текст, като нито едно

...
В началото евродепутатите гласуваха текст по текст, като нито едно
Коментари Харесай

Еп Прие Спорния Пакет Мобилност На Първо Четене

В началото евродепутатите гласоподаваха текст по текст, като нито едно от предложенията за смяна или допълнение на законопроектите не бе признато. Заради бързината и метода на гласуването не бе допустимо да се наблюдава кой текст се гласоподава и с чии гласове се приема или отхвърля. Гласуването се извършваше с повдигане на ръка, а не електронно. Половин час след началото на гласуването Екологичен потенциал реши да премине към електронно гласоподаване на текстовете накуп. След в началото гласоподаване с ръка текст по текст на допълненията и отхвърлянето им, Екологичен потенциал мина към гласоподаване на блок и съумя за няколко минути да отхвърли останалите промени и да утвърди законопроектите в първичния им тип.

С днешното гласоподаване става допустимо началото на договарянията сред Екологичен потенциал, Съвета на Европейски Съюз и Европейската комисия. Ако тези договаряния завършат сполучливо до идната и последна сесия на Екологичен потенциал през април, следва гласоподаване на второ четене преди изборите за евродепутати през май.

Предстоящите договаряния ще бъдат водени от румънското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Председателството разполага с две седмици за постигането на единодушие.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР