В началото бил мотоциклетът. Създал го е един от най-големите

...
В началото бил мотоциклетът. Създал го е един от най-големите
Коментари Харесай

Първият товарен автомобил стана на 125 години

В началото бил мотоциклетът. Създал го е един от най-големите гении за времето си в инженерната област Готлиб Даймлер, който търсел нови области на приложение за измисления от него мотор с вътрешно горене. След мотоциклета Даймлер траял с моторизираната количка, моторизиран противопожарен шланг и най-после, изцяло в логиката на полета на фантазиите си, изобретил и първият товарен автомобил преди цели 125 години – през 1896 година  От тогава и до през днешния ден компанията, носеща името на огромния откривател – Daimler AG, е пионер в технологиите и задвижващите системи в автомобилостроенето.

Първият камион приличал повече на каруца с мотор и без теглич. Двигателят, наименуван " Феникс ", бил двуцилиндров с четири конски сили, ситуиран в задната част и с работен размер 1,06 литра, автентично създаден за лек автомобил. Даймлер го свързал със задния мост с ремък. Имал две спирални пружини, които защитавали мотора от вибрациите, към които бил сензитивен.

Превозното средство било ситуирано на колела от твърда стомана. Даймлер управлявал предния мост благодарение на верига. Шофьорът седял начело на седалка като в карета. Двигателят бил в задната част на автомобила. Разходът на гориво бил почти шест литра бензин на 100 километра. Разработката била извънредно напредничава за времето си, само че Даймлер не бързал да я пусне в всеобща приложимост. Първо я подложил на тест в действителни условия – нещо, като днешната навсякъде предлагана от автомобилните производители услуга „ тест драйв “ за клиенти. В продължение на месеци той подлагал петтоното си откритие на ежедневната работа в тухлена фабрика в Хайденхайм и усърдно отстранявал минусите, които излизали в хода на употреба. Всичко останало – от първия модел, до днешните съвременни наследници е история, движена от Индустриалната гражданска война, развиването на търговията и строителството на пътищата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР