В набирателната сметка по проекта за придобиване на изтребителите F-16

...
В набирателната сметка по проекта за придобиване на изтребителите F-16
Коментари Харесай

Събраха 110 млн. лв. в набирателната сметка за изтребителите F-16

" В набирателната сметка по плана за придобиване на изтребителите F-16 досега са постъпили 110 млн. лева Очакваме до сряда да предложим на Министерски съвет средствата да се усилят до 170 милиона лв. ". Това заяви министърът на защитата Димитър Стоянов , осведомят от отрасловото министерство.

От институцията напомнят, че набирателната сметка е основана с решене на Министерски съвет и в нея постъпват средствата от бюджета на Министерството на защитата, които не могат да бъдат усвоени по предопределение в границите на годината. " Практиката до момента беше финансовите средства, които не са усвоени в края на годината, да се връщат в държавния бюджет. В набирателната сметка ще бъдат отделени средства и за инфраструктурата на авиобаза Граф Игнатиево ", изясни Стоянов.
 Заради парламентарната рецесия сме изгубили 10 млн. $ от F-16
Заради парламентарната рецесия сме изгубили 10 млн. $ от F-16

Специална сметка ще пази средствата за рационализация

Той е хазаин на Годишната среща на министрите на защитата от Югоизточна Европа. Тя се организира в София в границите на българското председателство на Процеса на срещи на министрите на защитата от Югоизточна Европа (SEDM). По време на срещата е изработен разбор на миналия интервал, на достиженията и резултатите. Очертани са насоките за развиване през идващите три години. " Обединихме се към това, че самодейността е нужна и би трябвало да бъде продължена. Тя се явява стабилизиращ фактор освен в Югоизточна Европа, само че и в света ", уточни Стоянов. Той сподели още, че всички участници са осъдили нападателните дейности на Руската федерация във връзка с Украйна.
 Украйна съживи Запада, само че ще съживи ли Западът Украйна?
Украйна съживи Запада, само че ще съживи ли Западът Украйна?

С този апокалиптичен дискурс, Путин косвено подхваща дискурса на джихадистките придвижвания, които жигосват западната цивилизация като " най-лошата в историята на човечеството "

" Голяма част от страните, участващи в самодейността SEDM, са показани в бойната група, образувана на територията на нашата страна. Амбициите на България са батальонната група да прерасне в бригадно равнище. Бойната група би трябвало бъде сертифицирана след осъществяване на обучение до края на годината, с което ще потвърдим постигането на цялостни оперативни качества ", означи Димитър Стоянов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР