В МЗХ няма нито едно партийно назначение, всички са експерти.

...
В МЗХ няма нито едно партийно назначение, всички са експерти.
Коментари Харесай

Вътев: Има много аномалии при субсидиите в земеделието и животновъдството

В Министерство на земеделието и храните няма нито едно партийно предопределение, всички са специалисти. Не се занимаваме с обособени браншове в земеделието, а с цялата агрохранителна верига. Целта е на трапезата да има повече български храни създадени от повече български първични материали.


Това съобщи министърът на земеделието Кирил Вътев, който показва екипа си в министерството, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Земеделският министър съобщи, че новият екип ще работи за това да има повече български артикули от български първични материали.

“Имаме подобен проблем при мляко, месо и плодове. Искаме да върнем конопа, който отиде в Румъния. Има прекалено много пари в българското земеделие, само че те не дават резултат ”, изясни министър Вътев.

Той съобщи, че една от задачите е да " създадем всички наредби лесни за схващане ", с цел да се схванат от хората и с малко обучение.

“Така да променим наредбите, че българският земеделец да не потъва в административни проблеми. Акад. Денков желае опростяване на всички процедури. Целта е да се спести времето на производителя, и той единствено са създава по-ефективно ”, акцентира министър Вътев.

При производството на мляко имаме потребност от пасища за животните, само че те не са дадени на животновъдите, а на хора без животни, които получават дотации. “При дотациите има много аномалии, които би трябвало да бъдат решени. Знаем за проблемите ”, съобщи министър Вътев.


Има настройка в държавното управление земеделието да стане предпочитан бранш. Не сме последователи на тезата, че метанът, който отделят кравите, ще промени климата на Земята, акцентира министър Вътев, и даде обещание да работи компактно с Българска академия на науките по въпросите на климатичните промени.

Целта на всички промени е да бъдат подкрепено пчелен мед, зеленчуци, месо, мляко, сподели още той. Беше показан и екипът, с който той ще работи.

Етеричните масла не би трябвало да бъдат възприемани като химически смеси, а като субстанции. Получихме поддръжка от седем страни, в това число Франция. Акад. Денков, който в действителност е национално благосъстояние, отстоя тезата на последния европейски съвет, съобщи Вътев.

Той уточни, че Украйна тази година продава две реколти. " Когато се сътвори дефицитът предходната година, цените се подвигнаха доста. Имахме свръхпечалба от 1 милиард лв.. Сега огромният проблем не е с украинското зърно, а с нерафинираното олио ", акцентира Вътев. Няма какво да създадем с украинското зърно, те са мощна земеделска страна. Предстои ни да се приспособяваме с наличието на украинското зърно на европейския пазар, призна Вътев. Според него няма по какъв начин нещата да се контролират с отвън пазарни способи.

Още един път акцентира, че с обособени браншове няма да се занимават, а ще се опитат да обвържат всички агрохранителни вериги с науката.

Относно доставката на дърва за огрев министърът акцентира, че те би трябвало да приключат до локалните избори, с цел да не бъдат употребявани като мотив в предизборната битка./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР