В Мюнхен българският еврокомисар Мария Габриел и проф. д-р Johann-Dietrich

...
В Мюнхен българският еврокомисар Мария Габриел и проф. д-р Johann-Dietrich
Коментари Харесай

Мария Габриел: Сътрудничеството между индустрията и науката е двигател за Европа лидер в иновациите

В Мюнхен българският еврокомисар Мария Габриел и проф. доктор Johann-Dietrich Wörner дадоха начало на новия Европейски съвещателен съвет за нововъведенията.

Съветът за нововъведения ще сплоти промишлеността и нейния принос с иновационната стратегия на Мария Габриел. Водещата институция е Немската академия за просвета и инженерство Acatech. Тя ще управлява самодейността, като в разговор с представители на промишлеността, науката и финансите се цели да бъде ускорено осъществяването на новата европейска иновационна стратегия.

„ Индустрията е основна за нововъведенията, основаването на работни места и стимулирането на европейско водачество в стратегически области. Новосъздаденият Европейски съвещателен съвет за нововъведенията ще бъде конгрес за полемики и споделяне на положителни практики в процеса на осъществяване на европейската иновационна стратегия. Той ще донесе изгоди на първо място за европейските жители – иноваторите и младежите, като им даде благоприятни условия за развиване на умения, работа в мрежа, нови партньорства “, заяви комисар Габриел.

Целта на Европейския съвещателен съвет за нововъведенията е гениите да работят взаимно с представители на водещи международни бизнес предприятия и университети в търсене на отговори на публичните провокации. Той ще бъде място за отворени полемики, които ще включват както кръгли маси на високо ниво, по този начин и интерактивни диспути.

„ Съветът е още една възможност най-добрите гении да работят с най-хубавите компании и основават революционни новаторски решения за справяне с провокациите на сегашното и бъдещето. Европейската иновационна екосистема се трансформира и в идващото потомство от нововъведения Европа има късмет да бъде водач, в случай че сплоти просвета, промишленост и гении. Новият съвещателен съвет и европейската иновационна стратегия ще отключат взаимно капацитета на индустриалните нововъведения в Европа “, коментира Мария Габриел. Българският еврокомисар показа още, че първата среща на високо ниво на новия Европейски съвещателен съвет за нововъведенията ще се организира през април 2023 г.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР