В МВР се проведе среща с ръководителя на мисията на

...
В МВР се проведе среща с ръководителя на мисията на
Коментари Харесай

Зам.-министър Ганчев: Създадена необходимата организация за нормално протичане на изборите

В Министерство на вътрешните работи се организира среща с ръководителя на задачата на ОССЕ в България Тана де Зулуета, правния и политическия анализатори Ирини Скузу и Габриела Скулова

Във формата участваха заместник-министърът на вътрешните работи Емил Ганчев, и.д. основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Стоян Темелакиев, шефовете на ГДНП и ГДЖСОБТ основни комисари Станимир Станев и Тодор Гребенаров, Наска Алипиева - шеф на ДКИАД, старши комисар Веселин Младенов - шеф на отдел „ Охранителна полиция " в ГДНП.

Заместник-министър Ганчев изрази признателност за ползотворното съдействие и срещна представителите на задачата за наблюдаване на избори със основаната в Министерство на вътрешните работи организация за застраховане на публичния ред и сигурността на жителите, при съблюдаване на правилата на бистрота и либералност в целия избирателен развой. Той се спря детайлно върху подготовката, стартирала още през месец май: образувани оперативни щабове в министерството - с началник основен комисар Темелакиев, и в структурите на МВР; съответните задължения, ясно систематизиране на дилемите, виновни структури и периоди, заложени в съответен проект.

Заместник вътрешният министър означи, че Министерство на вътрешните работи работи в добра съгласуваност и с Централната изборна комисия, по отношение на защитата на изборните секции, местата за предпазване на машините за гласоподаване, защитата на процеса по предаване на отпечатаните хартиени бюлетини и съхранението им по график.

Създадена е добра организация във връзка с жителите с невалидни документи, с цел да се подсигурява тяхното право на глас. Служителите вземат участие и в обезпечаването на гласуването на хора, които са в неспособност да отидат до изборните секции и ще упражнят правото си на глас в преносими секции.

Ганчев осведоми представителите на ОССЕ за откритата в Министерство на вътрешните работи линия, работеща в непрестанен режим, на която жителите могат да оповестяват за видяни от тях нарушавания или възможни закононарушения, съотносими към отговорностите на Министерство на вътрешните работи в изборния развой. Сформирани са мобилни групи от проверяващи служители на реда и оперативни чиновници за бързо отработване на подадените сигнали, посочи той. В този смисъл означи също, че от 1 до 11 юли в това число на територията на цялата страна се организира профилирана полицейска интервенция за попречване на подготвяни нарушавания на изборното законодателство и на закононарушения срещу политическите права на жителите.

Гостите получиха увещание, че е основана нужната организация за обикновено протичане на изборите при съблюдаване на главните правила, произлизащи от Конституцията на Република България и изборното законодателство.

От своя страна Тана де Зулуета благодари за съдействието, което полицията оказва на задачата. Тя посочи, че наблюдаващите на ОССЕ в страната са провели редица срещи с представители на Министерство на вътрешните работи и означи изключителната неприкритост от тяхна страна и дадената допустимо най-ясна картина за съответния район.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР