В МВР са започнали вътрешни проверки, за да бъде изяснено

...
В МВР са започнали вътрешни проверки, за да бъде изяснено
Коментари Харесай

МВР проверява служителите си за връзки с Георги Семерджиев

В Министерство на вътрешните работи са почнали вътрешни инспекции, с цел да бъде изяснено по какъв начин при инспекции през годините полицейски чиновници са работили по отношение на 35-годишнияГеорги Семерджиев, арестуван за злополуката на 6 юли, в която починаха две дами. При ареста беше открито, че той има над 50 нарушавания през годините. 

" В инспекциите вземат участие екипи на инспектората на Министерство на вътрешните работи, дирекция " Вътрешна сигурност ", както и други отдели. Ще се ревизират разнообразни полицейски ръководства в София, за които има данни, че са правили инспекции на Георги Семерджиев през годините. Целта е да се откри, дали служителите на реда са работили правомерно или са допускали нарушавания. 

Отделно ще бъде проверяван и казусът от 11 юни, когато 35-годишният мъж е бил спрян от екип на 7-мо РПУ. Тогава той съумява да избяга от патрула, откакто тестът му за опиати е позитивна. Неофициално се твърди, че Семерджиев е обяснил на служителите на реда, че отива да остави нещо в автомобила си, след което се е качил и е напуснал мястото на инспекцията. 

Проверката и на този случай би трябвало да потвърди, дали чиновниците на районното ръководство са работили по разпоредбите. Източници на Министерство на вътрешните работи обясниха пред " Хоризонт ", че инспекциите на полицейските ръководства ще са огромни, като ще се обясняват дейностите на чиновниците още преди години.

А при почналата нощес масирана полицейска акция за надзор, в София е хванат мъж, карал с 2.5 промила алкохол в кръвта. При интервенцията има и арестувани водачи, които карали след приложимост на кокаин.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР