В МВР са съживили трима в статистиката за жертвите в

...
В МВР са съживили трима в статистиката за жертвите в
Коментари Харесай

В МВР “съживили” трима в статистиката за катастрофите

В Министерство на вътрешните работи са " съживили " трима в статистиката за жертвите в произшествия, оповестиха от Института за пътна сигурност.

Според данните, оповестени в уеб страницата на Министерство на вътрешните работи през днешния ден, 345 души са починали в произшествия от началото на годината. " При съпоставяне с действителните данни за починалите (310) през същия интервал на 2020 година се регистрират 35 (тридесет и петима) повече починали участници в придвижването по пътищата през 2021 година ", акцентират от вътрешното министерство.

От института са забелязали, че преди година - към 20 септември 2020 година Министерство на вътрешните работи регистрира 313 починали - с трима повече.

След разкрития на " Труд " за непрекъснати разминавания в числата от вътрешното министерство към този момент категорично прецизират, че " информацията непрестанно се актуализира съгласно смяна статуса на ПТП, починалите и ранените участници в придвижването, заради което може да се следят съмнения в ежедневните, месечните или годишните данни ".

" Министерство на вътрешните работи са “съживили” трима индивида от предходната година и порочната процедура, която беше установена в интервала 2018-2020 година, за манипулиране на данните от тежки ПТП, е почнала да се случва от началото на месец септември ", декларират от Института за пътна сигурност. Експертите на неправителствената организация установяват, че до 1 септември има лавинообразно увеличение на жертвите, което доближава 48 души повече по отношение на 2020 година

" Рязкото понижаване за 20 дни на пътнотранспортния травматизъм в страната, без да бъдат подхванати разнообразни други ограничения, демонстрира че транспортната ни система действа в нестабилна външна среда, а опитите от страна на Министерство на вътрешните работи да манипулира статистиката обслужва само политически цели, без това да покачва сигурността по нашите пътища ", декларират от института.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР