В МВР са имали информация, че единият от избягалите вчера

...
В МВР са имали информация, че единият от избягалите вчера
Коментари Харесай

В МВР знаели от година, че единият от затворниците ще бяга

В Министерство на вътрешните работи са имали информация, че единият от избягалите през вчерашния ден следобяд от Софийския затвор се приготвя за това. " Още предходната година имахме данни за подготвяно бягство на Владимир Пелов от пандиза. И сме дали данните на Министерство на правораздаването ", сподели в Народното събрание вътрешният министър Валентин Радев, представен от БГНЕС. Той, дружно с правосъдния министър Цецка Цачева пристигнаха в Народното събрание, с цел да дадат пояснение по какъв начин се е стигнало до бягството на двама пандизчии. Тя също удостовери, че във ведомството й са знаели за подготвяното бягство.

Радев заяви още, че се охраняват границите, през които полицията чака да излязат двамата избягали пандизчии. " В момента се води разследване и не мога да кажа повече, само че мога да заявя, че са разпитани и се разпитват сега и са под надзор свързани лица с тези двамата. Става въпрос за лица, които са им помагали или се чака да им оказват помощ ", посочи той.

Междувременно полицията в Ботевград задържа сина на Владимир Пелов, който към този момент се транспортира към София.

" Безспорно в тази ситуация става дума за човешки неточности и за техническо неокомплектоване на системите за сигурност, които работят. Има безапелационна заповед, която дефинира кои са позволените за внасяни движимости в пандизите. Контрол се реализира всекидневен от дежурните, които са на промяна и ревизират тези смени. Самият факт, че се реализира въоръжено бягство, а единият с нож, а другият с револвер, значи, че тези движимости са импортирани в пандиза ", сподели Цачева.

Тя изясни още, че е основана комисия, ръководена от зам.-директора на пандиза Митко Димитров и други членове, която да направи щателна инспекция на целия случай. " По отношение на компетентностите, които има Министерството на правораздаването, ще поставим оптимални старания да бъде събрана информация, имаща отношение към случая. В добра връзка и синхрон действаме с органите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В момента вървят оперативно-издирвателни дейности. Всичко се е развило доста бързо, в границите на няколко минути. Има записи на камери, които се проучват сега и от тук насетне би трябвало да поддържат дейностите по търсене и залавяне на тези рискови нарушители ", сподели още Цачева.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР