В МВР няма данни някой от полицаите биячи да е

...
В МВР няма данни някой от полицаите биячи да е
Коментари Харесай

Няма наказани полицаи, а прокурорът прекратил преписката е в Европейската прокуратура |

В Министерство на вътрешните работи няма данни някой от служителите на реда биячи да е притеглен към наказателна отговорност, а прокурорът, прекратил преписката за полицейското принуждение, е към този момент член на Европейската прокуратура. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в Народното събрание по време на чуването за полицейското принуждение по време на митингите през 2020 г. 

Той съобщи, че това може да има някаква връзка в кариерното израстване на прокурор Виктория Трифонова само че той не може да твърди това. 

Рашков сподели, че от самопроверката, която са направили от Столична дирекция на вътрешните работи, са разпознали четирима от служителите на реда. " Единият е шеф на отдел, на който са наложили наказване две години отнемане от право на повишение, различен е получил една година същото наказване и останалите двама - на неодобрение. Това е резултатът от дисциплинарната инспекция и глобите, които са избрали да им наложат. Единият от тях явно се употребява с доверието на нашия основен прокурор и при започване на годината е минал на работа в Бюрото по отбрана при основния прокурор. Вероятно основният прокурор, виждайки фрагментите по какъв начин се оправя този човек с побоищата на площада в София, е поискал тъкмо подобен човек да го охранява ", сподели още Бойко Рашков.

За Рашков най-интересното е, че откакто се появява към този момент обществено този клип (в петък в комисията на Хаджигенов б.р.), българската прокуратура се самосезира. “За да се самосезира прокуратурата, ние всички с вас би трябвало да приемем, че тя не е знаела за случая зад колоните. Същевременно, уважаеми народни представители, преписката за полицейските дейности зад колоната, са предоставени на дирекция " Вътрешна сигурност ". Тази дирекция е директно подчинена на министъра на вътрешните работи, затова тези материали би трябвало да дойдат от Столична дирекция на вътрешните работи, да преминат през министъра на вътрешните работи и той да разпореди инспекцията на дирекция " Вътрешна сигурност " ”, сподели Бойко Рашков.

Той изключи опцията министърът на вътрешните работи към оня миг да не е знаел за тези фрагменти. “Какво е направила тази дирекция, направила е инспекция и е изпратила материалите на Районната прокуратура. Сега естествено поражда въпросът какво е направила прокуратурата откакто вътре в тези материали е бил и дискът с тези фрагменти?, попита ще Рашков. И си отговори: Нищо не е направила, несъмнено.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР