В МВР не са постъпвали данни за ескалация на протеста

...
В МВР не са постъпвали данни за ескалация на протеста
Коментари Харесай

Вътрешният министър за протеста срещу БФС: Водните оръдия в пълната им сила щяха да превърнат всичко на кълбета

„ В Министерство на вътрешните работи не са постъпвали данни за ескалация на митинга против БФС през предходната година. Не скърбя, че служителите на реда са се презастраховали, извеждайки на улицата машините ”. Това съобщи вътрешният министър Калин Стоянов по време на постоянния петъчен парламентарен надзор, съобщи БГНЕС.

Стоянов разяснява още, че до последно митингът бил деклариран като кротичък.

“При последна нужда чиновниците на реда могат да употребяват помощни средства. За такива се смятат и водните оръдия, а те се употребяват с изключение на за физическо, и за психическо влияние върху правонарушителите ”, изясни вътрешният министър, след което посочи, че преди използването им постоянно се насочва предизвестие към нарушителите.

“Действията на протестиращите ескалирали и достигнали размери, застрашаващи здравето и живота на хората и служителите на реда. Затова и са употребявани водометните оръдия - с цел да се резервира животът и здравето на хората и служителите на реда. Водометните оръдия даже не са употребявани с цялостната им мощ, защото към водната бликам не са добавяни други субстанции и пикантен спрей ”, счита Калин Стоянов.

Вътрешният министър съобщи и, че не съжалява, че служителите на реда са се презастраховали, извеждайки на улицата машините и още веднъж посочи, че при цялостната им мощ " всичко става на кълбета ”. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР