В МВР има много критични точки, в които трябва да

...
В МВР има много критични точки, в които трябва да
Коментари Харесай

Благородна Макева: МВР е поставено на колене, има нужда да се изправи

В Министерство на вътрешните работи има доста сериозни точки, в които би трябвало да се вземат ограничения, разяснява претендентът за вътрешен министър в проектокабинета “Габровски ” Благородна Макева пред Нова тв.

Тя е в системата на Министерство на вътрешните работи от 1994 година. Лейтенант е от 1998 година С професионален опит от над 20 години.

“Поканата пристигна персонално от проф. Габровски. Той ми звънна, срещнахме се, поговорихме. Каза, че желае страната да се изправи и че е нужна експертна поддръжка ”, описа Макева.

“Моята най-голяма персонална битка беше дали аз съм почтена за тази позиция, дали мога да се оправя. Поради обстоятелството, че познавам системата от вътрешната страна – бих била задоволително добра тъкмо в тази конюнктура, в която Министерство на вътрешните работи е сложено на колене и има потребност се изправи ”, съобщи тя.

С проф. Габровски се срещат поради поканата. По думите й той се допитал до други специалисти, които са я предложили.

“Беше изненада тъй като съм жена. В историята на Министерство на вътрешните работи дами министри има доста малко – две ”, разяснява още Макева.

Тя бе безапелационна, че е приела поканата, тъй като в кариерата й в никакъв случай не й е оказван напън.

“Не е възможно, когато всякакви обединения настояват сходни погрешни изказвания и вършат от ефир такива внушения ”, сподели Макева в отговор на въпрос дали е гледала авансово записите с побой над протестиращи по време на антиправителствените митинги през лятото на 2020 година Тогава Макева е зам.-директор на ГДНП.

“Така както всички хора са гледали в интернет записите, тогава и аз съм ги гледала ”, безапелационна бе тя. “Постоянната комисия по права на индивида и полицейска нравственос в Министерство на вътрешните работи няма такива функционалности, няма такива пълномощия, не й е предоставено правенето на мнение, не е било подписвано нито от мен, нито от който и да било ”, добави тя.

“Ако подобен документ съществуваше, господин Рашков щеше да е първият, който щеше да го покаже ”, съобщи Макева.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР