В музейна галерия Димитър Георгиев“ – Пловдив ще бъде представена

...
В музейна галерия Димитър Георгиев“ – Пловдив ще бъде представена
Коментари Харесай

Съби Гавраилов от Острова в галерия „Димитър Горгиев“

В музейна изложба „ Димитър Георгиев “ – Пловдив ще бъде показана първата независима галерия на художника Съби Гавраилов под надпис „ Корени “.

Експозицията ще съдържа определени маслени платна на създателя, рисувани последните три години и инспирирани от неговия роден град Брезово, където е роден и българския художник Златю Бояджиев.

Преклонението към творчеството на огромния занаятчия на четката са в основата на избора на създателя да посвети първата си независима галерия на 120 годишнината от неговото рождение. Посетителите ще имат опция да видят портрет на Златю Бояджиев от Съби Гавраилов, наред с пасторални пейзажи от град Брезово и няколко натюрморта.

Съби Гавраилов мощно има вяра, че геният му идва от корените на фамилията, свързани родословно с личността на Златю Бояджиев.

Откриването ще се състои на 18 май 2023 година от 18:30 ч. в залата за краткотрайни експозиции на музейна изложба „ Димитър Георгиев “ – Пловдив, ул. „ Съборна “ № 23.

Изложбата ще продължи до 27 май 2023 година

Съби Гавраилов живее и твори в гр. Хемел Хемпстед, Англия.

Последните години е взел участие с произведения в няколко общи изложения като деен член на организацията за образно изкуство в област Хартфордшир.

Негови картини завоюват „ Награда за избор на гости за картина “ на годишните изложения на Арт клуб Харпенден две поредни години – 2021 година и 2022 година.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР