В мрежата се появиха снимки, направени от US военни моряци,

...
В мрежата се появиха снимки, направени от US военни моряци,
Коментари Харесай

Екшън в Норвежко море: Руски разузнавателен самолет лети ниско над борда на флагмана на 6-ти флот на САЩ USS Mount Whitney

В мрежата се появиха фотоси, направени от US военни моряци, на които е закрепен полетът на Ту-142 на ниска височина над американски транспортен съд край крайбрежията на Норвегия по време на военни учения, предава sudouest, представен от Блиц.

 

Изданието отбелязва, че разследващият аероплан е прелетял ниско над флагмана на 6-ти флот на Съединени американски щати USS Mount Whitney, който извършва функционалността на координатор на войските в източната част на Атлантическия океан. 

В най-големите от времето на Студената война учения " Единен тризъбец " вземат участие всички стани-членки на НАТО. Маневрите стартираха на 25 октомври. Съединени американски щати за първи път от 30 години изпратиха самолетоносач в Арктика, което потвърждава размаха на ученията, в които вземат участие над 50 военни.

Според пресслужбата на съветското военно ведомство това е било планов полет във въздушното пространство над неутрални води на Норвежко море. В него са взели участие два противолодъчни самолета Ту-142 от морската авиация на ВМФ на Русия. Полетът е траял повече от 12 часа.

След осъществяването на полета самолетите са кацнали на военно летище във Вологодска област. В известието на военното ведомство се оповестява още, че полетът е бил в сходство с всички интернационалните правила.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР