В Мрежата от дълго време витае информацията за плановете на

...
В Мрежата от дълго време витае информацията за плановете на
Коментари Харесай

8-ядреният Coffee Lake-S се появи в официалните документи на Intel

В Мрежата отдавна витае информацията за проектите на Intel да пусне ново флагманско семейство от процесори Coffee Lake-S. „Митичните осемядрени“ чипове към този момент не един път са били забелязвани в онлайн базите на някои тестови пакети и както се допуска, би трябвало да дебютират дружно с подготвяния набор от систематични логики Z390.

Един от потребителите на социално-информационния ресурс Reddit е имал късмета да попадне на упоменатия процесор в формалните документи на Intel, потвърждавайки по този метод желанието на Intel да усили броя на ядрата в своите процесори за всеобщите десктоп платформи.



Според формалните данни в документите на Intel, конфигурацията на към момента безименния процесор Coffee Lake-S ще има тип на „8+2“, където първата цифра дава отговор на броя на физическите x86-64 ядра, а втората споделя за употребяваната графична подсистема. В този случай с убеденост може да се приказва за съществуването на видео-ядрото UHD Graphics 630 (GT2).



Интересното в тази ситуация е, че първият документ, потвърждаващ съществуването на 8-ядрения процесор Coffee Lake-S, датира още от 13-ти декември 2017 година. С други думи, инженерите на Intel към този момент много дълго време се трудят над новите процесори, а дебютът може да се организира напълно скоро. Що се отнася до набора от логики Z390, който би трябвало да размени „преходния“ Z370, то дънните платки на негова база, ще се появят във втората половина на тази година.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР