В мрежата набира популярност запис, в който създаден в САЩ

...
В мрежата набира популярност запис, в който създаден в САЩ
Коментари Харесай

Робот обеща да унищожи човечеството (ВИДЕО)

В мрежата набира известност запис, в който основан в Съединени американски щати човекоподобен робот ненадейно заплашва популацията на Земята.

Както оповестява порталът CNET, човекоподобният робот е бил показан на откритата научно-практическа конференция, която се организира тези дни в град Остин. Роботът е създаден от експертите на Hanson Robotics, учредена през 2003 година от Дейвид Хенсън. Роботът се назовава София и при основаването на лицето на машината е употребен обликът на Одри Хепбърн.

Мимиката на София е доста изразителна. Лицето може да приема 62 разнообразни изражения, което е демонстрирано пред аудитория. За подобие с човек главата е покрита с патентована силиконова кожа, а в зениците са инсталирани камери. София е способна да открива освен образен, само че и устен контакт.

Възможностите на робота са показани във видеото, което бързо набира известност в мрежата. Дейвид Хенсън персонално задал няколко въпроса на София. Машината споделила своите проекти и фантазии, по-конкретно желанието да се учи, да открие бизнес, да се снабди с къща и даже да сътвори семейство.

Шокиращ бил последният въпрос. Хенсън се поинтересувал, не има намерение ли София в бъдеще да унищожи хората. Отговорът, очевидно ненадейно за основателя, се оказал позитивен. „ Аз ще унищожа човечеството “, споделя София.

Да отбележим, че досега разработчиците са основали към 20 човекоподобни робота. София се явява най-съвършеният модел. Тя била основана за работа в областта на опазването на здравето и образованието.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР