В мрежата бе публикувано видео на първия фатален инцидент, свързан

...
В мрежата бе публикувано видео на първия фатален инцидент, свързан
Коментари Харесай

ВИДЕО 18+ за историята: Така загина първата жертва на безпилотен автомобил!

В мрежата бе оповестено видео на първия съдбовен случай, обвързван с безпилотен автомобил. Както е известно, колата на компанията " Убер " умъртви жена в предградие на Финикс и по този начин влезе в историята като първия смъртен случай, обвързван с безпилотен автомобил.


На видеото, оповестено от полицията, се вижда по какъв начин операторката на машината - 44-годишната Рафаела Васкес седи зад кормилото и не взема никакво присъединяване в ръководството му.



В един миг, до момента в който тя гледа надолу, пред колата се появява жена с велосипед, по-късно разпозната като 49-годишната Илейн Херзбърг. Автомобилът не реагира по никакъв метод - удря дамата със скорост от 65 километра в час. Херсбърг е била откарана в болница, където по-късно умряла.


Рафаела Васкес

" Тези фрагменти са шокиращи и тъжни, а нашите мисли са със фамилията на жертвата. Нашите безпилотни коли още не са в придвижване, а ние ще продължим да оказваме помощ на локалните и държавни органи по всеки вероятен метод, " оповестиха от " Убер ". Преди публикуването на видеото, те потвърдиха, че Васкес е била в автомобила и, че сега на случая, возилото било в самостоятелен режим на работа.



" Ясно е, че е мъчно да се избегне конфликт в такава обстановка, без разлика дали става дума за човешки или безпилотен режим на шофиране. Жертвата се появи на улицата безусловно от на никое място. Опасно е да се пресича улица на неосветено място, в случай, че в града си има ясно обосновани пешеходни пътеки, " споделя шефът на полицията Силвия Моир.


Първата злополука с погубен в историята

След случая американските медии разкриха, че операторката Васкес през 2000 година е била осъждана и лежала три години и 10 месеца за въоръжен обир.


Бриджит Дрискъл

Досието й било записано под мъжката версия на нейното име - Рафаел Васкес. Говорител на " Убер " разяснява, че всички оператори са били подложени на инспекция и Васкес изпълнявала всички условия, а " Убер " били уверени, че на всекиго би трябвало да се даде втори късмет.
Детайлите на новата технология към момента са непознати, става въпрос за композиция от датчици от всички страни на колата, в това число и радар и " Лидер " - датчик, който действа и на ярко, и в мрачевина.

Браян Вокър Смит, специалист за безпилотни коли, твърди, че е гневен, след преглеждането на видеото.

" Въпреки че този видеоклип не демонстрира цялостната картина, той изрично допуска неточност в самостоятелния състав на " Убер " и дефицит на внимание от страна на оператора и жертвата, " споделя Смит и прибавя: " Сензорите в този случай би трябвало да записват велосипедистката. Камерите евентуално в този случай биха били безполезни, само че радарът и " Лидерът " би трябвало да се включат. "

По подигравка на ориста, първата жертва от автомобил в историята също е жена в четиридесетте си години. Това е 44-годишната Бриджит Дрискъл, която е смъртоносно ударена със скорост 6,4 км/ч на 17 август 1896 година в Кристъл Палас, Лондон.

Превод: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР