В Мозамбик петима души загинаха след сблъсък със стадо диви

...
В Мозамбик петима души загинаха след сблъсък със стадо диви
Коментари Харесай

Диви слонове убиха петима души

В Мозамбик петима души починаха след конфликт със стадо диви слонове, оповестява Africanews

Нападението е станало в провинция Кабо Делгадо. Слонове се нахвърлиха върху група фермери и техните фамилии, които жънели в полето. След появяването на нападателни животни хората се втурнали да бягат, а когато се върнали, разкрили телата на починалите, измежду които имало жена и две деца. Малко преди гибелта си те се преселели от друго село.

Говорителят на правоприлагащите органи Марио Адолфо сподели, че гибелта се дължи на "конфликт сред хора и диви животни ". Той означи още, че това не се е случило на територията на локалния резерват, съобщи

От 2017 година ислямистките терористи работят в провинция Кабо Делгадо и жителите на доста обитаеми места са принудени да изоставен домовете си. Africanews отбелязва още, че регионът Макомия, където е станал случаят, се намира покрай националния парк Куиримбас, само че набези на слонове на тези места не са регистрирани от доста години.

По-рано беше обявено, че в Индия див слон умъртви човек, който се опита да избегне срещата с него. 60-годишният индиец почнал да бяга, когато наоколо се появил слон, само че агресивното животно го настигнало и го стъпкало.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР