В мотивите е записано, че ракетите и комплексите са с

...
В мотивите е записано, че ракетите и комплексите са с
Коментари Харесай

Мнозинството в НС реши да изпратим на Киев и зенитни ракети насред викове оставка за Тагарев

В претекстовете е записано, че ракетите и комплексите са с отпаднала нужда. Те са част от запаса на Въоръжените сили на България. Страната ни ще ги изпрати за укрепване на въздушната противоотбрана на Украйна. В текстовете на решението е записано, че държавното управление ще би трябвало да договаря със съдружниците от НАТО за разполагането на съюзнически противовъздушни и противокорабни ракетни комплекси на територията на страната ни.

България ще изиска и възобновяване на разноските по военната помощ за украинската страна посредством Европейския инструмент за мир и фондовете на страните членки на НАТО.

Социалистите пробваха да осуетят гласуването с довода, че не всички депутати са в естествена кондиция, а Георги Свиленски заподозря, че са под въздействието на опиати или алкохол.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов съобщи, че американското посолство е натиснало копчето да изпратим следващата военна помощ на Украйна. " Това, което даваме, е позволение да унищожим българската войска, да изпразним складовете, да оголим българския запас и окупация на България от украинци ", установи той и прикани за оставката на кабинета.

Социалистът Борислав Гуцанов откри, че по военните проекти и планове на държавното управление, това е последна фаза преди влизане на България във война. Сега сме на половин крачка от това страната ни да влезе във война, посочи Гуцанов. Той предложи МО да се разформирова и да мине под командването на украинското военно министерство. " Премиерът акад. Денков да не бъде в ролята на Богдан Филов от 1941 година ", направи сравнението той.

Спор сред Румен Гечев и Ивайло Мирчев върна пленарната зала в годините на ръководството на Жан Виденов.

Това стана, откакто Гечев означи, че страната ни с това подаяние остава без Противовъздушна отбрана. " Каква безочливост, в този момент ще си изнесем последните запаси на противовъздушната защита и ще водим договаряния да ни компенсират финансово ", възкликна той. Мирчев не се сдържа и упрекна социалистите, че както постоянно, плашат обществото.

" Много добре знаете, че изказванията, които употребявате, са неистина ", обърна се Мирчев към " алените ", като се върна в 1996 . Гечев реагира с констатацията, че милиардите от 96-а са в ръцете на тези, които сега ръководят, а тогава създали преврата и банкрутирали банките. 

Той изрази учудването за какво постоянно Мирчев го атакува поради това, че е бил " един непретенциозен министър на стопанската система " в държавното управление на Жан Виденов, когато шефът на Българска народна банка Димитър Радев е бил зам.финансов министър в същия кабинет тогава, а Димитър Костов пък е бил финансов министър на кабинета " Виденов ". " Вие сте признали господин Виденов отвред ", заключи Гечев.

По време на дебатите военният министър Тодор Тагарев от трибуната успокои, че решението не ни вкарва във война. Докато се опитваше да изложи причините си в поддръжка на новата военна помощ за Киев, речта му беше прекъсвана от крясъци " оставка " и " сбогом " от страна на депутатите от " Възраждане ".

" Украйна се нуждае от съвременни въоръжения, само че и от по-стари, за които има потенциал за ремонт, възобновяване и поддръжка. От 90-те години близо 40 бойни хеликоптера са изведени от арсенала на Българската войска и в този момент летят по целия свят, това се е случвало в това число по време на ръководството на Българска социалистическа партия ", уточни той.

" Лицемерно е да призовавате за мирни договаряния, до момента в който Русия води нападателна война, за да възвърне Руската империя и центровете си на въздействие ", обърна се той към опозицията. " Правителството ще продължи да извършва своята стратегия, в това число и частта с оказването на военна помощ за Украйна ", съобщи Тагарев, изпратен от бурни крясъци " оставка ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР