В Москва се проведе традиционния парад по случай Деня на

...
В Москва се проведе традиционния парад по случай Деня на
Коментари Харесай

Путин в Деня на победата: Русия ще продължи да защитава националните си интереси

В Москва се организира обичайния церемониал по случай Деня на успеха над нацистка Германия. Тази година не бяха поканени задгранични посетители с обяснението, че не става дума за кръгла годишнина. В тирада пред публични лица и ветерани президентът Владимир Путин съобщи, че Русия ще продължи твърдо да пази националните си ползи.

Русия отбелязва 76-та годишнина от успеха във Великата отечествена война. Кулминацията на тържествата - боен церемониал в съветската столица, стартира тъкмо в 10 часа, с присъединяване на 12000 военнослужещи, към 200 единици военна техника и 76 самолета и хеликоптера. Министърът на защитата Сергей Шойгу одобри парада от командващия на сухопътните войски военачалник Олег Салюков, след което рапортува на президента и висш главнокомандващ Владимир Путин.

В речта си, прекратена от минута безмълвие, Путин уточни, че страната му пази интернационалното право, само че също и националните си ползи. По думите му войната е донесла толкоз доста тествания и тъга, че е невероятно да бъде забравена - по тази причина няма амнистия и опрощение за тези, които вършат нападателни проекти и насаждат антисемитизъм и русофобия.

" Историята изисква да се вършат заключения и да се извличат уроци. Но за жалост, доста от идеологията на нацистите още веднъж се включва в деяние. И не става дума единствено за радикали и групировки на интернационалните терористи ", съобщи Путин.

През Червения площад първи минаха именитите танкове Т-34 - един от знаците на успеха. Последваха ги модерни мостри военна техника, в това число ракети, стратегически бомбардировачи и изтребители.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР