В Москва се проведе многохиляден митинг в подкрепа на политическите

...
В Москва се проведе многохиляден митинг в подкрепа на политическите
Коментари Харесай

Многохиляден протест в Москва в подкрепа на политзатворниците

В Москва се организира многохиляден протест в поддръжка на политическите пандизчии - подсъдимите по така наречен Московско дело, задържани по време на неразрешени митинги през юли-август в съветската столица.

Демонстрацията, която този път бе позволена от управляващите, се състоя на бул. " Академик Сахаров ". В акцията участваха над 25 хиляди души, според данните за броя хора, минали през детекторите.

В митинга участваха членове на извънпарламентарни опозиционни формирования като " Ляв фронт ", " Революционна работническа партия ", " Либертарианска партия ", " Солидарност " и опозиционери като Дмитрий Гудков и Алексей Навални.

Заради протестната акция в Москва бяха затворени редица централни улици.

" Московското дело " в действителност съставлява няколко наказателни каузи, формирани след митингите в града това лято поради отхвърли на управляващите да записват претенденти на опозицията за септемврийските избори за столична община. Най-мащабно измежду тях е делото за всеобщи вълнения и принуждение против служители на реда на неразрешения протест от 27 юли. Във връзка с него са задържани 15 души и някои към този момент са получили присъди.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР