В Москва се появи спонтанен мемориал в памет на жертвите

...
В Москва се появи спонтанен мемориал в памет на жертвите
Коментари Харесай

В Москва се появи спонтанен мемориал на жертвите на руския удар в Днипро

В Москва се появи импровизиран мемориал в памет на жертвите на съветския ракетен удар в Днипро . Това заяви сътрудник на The Insider рано сутринта във вторник.

В събота съветските сили нанесоха удар, при който се срути цялостен девететажен вход на жилищна постройка в Днипро в централна Украйна, в която живеят 1100 души. До момента се оповестява за, измежду които и деца.

Във вторник върху паметника на украинската поетесата Леся Украинка в Москва беше сложена фотография на опустошения девететажен блок в Днипро. Има и цветя и играчки. Снимки на спонтанния мемориал се появиха в Телеграм каналите на няколко самостоятелни съветски медии.

Днипро беше ударен на 14 януари по време на масирана съветска офанзива, при която съветската войска изстреля десетки ракети от разнообразни типове към Украйна. В момента продължава разчистването на руините след удара по жилищен блок в града.

Украинските управляващи оповестиха за над 40 починали и най-малко 75 ранени. Смята се, че сред 30 и 40 души към момента може да са под рухналата постройка. В града е разгласен тридневен печал.

В понеделник българското външно министерство " ужасяващите офанзиви на Русия против гражданската инфраструктура в Украйна ". Европейският съюз също осъди уверено продължаващите съветски въздушни удари в Украйна, като ги дефинира като военно закононарушение.

Говорителят на Кремъл Дмитри Песков отхвърли Русия да носи отговорност за офанзивите, като загатна, че до опустошения блок може да се е стигнало след изстреляни от украинската Противовъздушна отбрана ракети, които са прeхванали съветската ракета.

Кремъл не за пръв път твърди, че не обстрелва цивилни зони, макар че от началото на войната си в Украйна нейни офанзиви засегнаха,,, а от началото на есента и огромна част от енергийната инфрастриктура на страната.
 Жители на интонации от съветска ракета блок в Днипро описват за претърпяното  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР