В Москва остава в сила въведения режим осква режим на

...
В Москва остава в сила въведения режим осква режим на
Коментари Харесай

В Моска остава въведения режим на контратерористична операция

В Москва остава в действие прелюдия режим осква режим на контратерористична интервенция. Мярката е поради обстановката от през вчерашния ден, когато наемниците от частната военна акция “Вагнер ” доближиха да 200 км от града.

 Снимка: БГНЕС/EPA/STRINGER

В понеделник в Москва ще бъде неработен ден, както заяви кметът Сергей Собянин. В мощ са и рестриктивните мерки върху движението  по автомагистралата М4 “Дон ”, която свързва Московска област с южните райони на Русия. Възстановено е естественото придвижване в град Ростов на Дон, който беше овладян през вчерашния ден от наемниците.

Подразделенията на „ Вагнер “ напущат територията на Воронежка област без никакви ексцесии, заяви по-рано губернаторът Александър Гусев.

Вчера вечерта ръководителят на “Вагнер ” Евгений Пригожин разгласи, че приключва по този начин наречения от него “поход на справедливостта ” против Москва. Това стана след договаряния при посредничеството на беларуския президент Александър Лукашенко. По-късно в телефонен диалог Путин благодари за съдействието по разрешаване на обстановката с „ Вагнер “ на президента Лукашенко.

Съгласно постигнатото съглашение Пригожин отива да живее в Беларус, а наказателното произвеждане против него за образуване на въоръжен бунт се приключва, заяви пък представителят на Кремъл Дмитрий Песков

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР