В Москва на летище Шереметиево е инсталиран радарно-оптичен комплекс за

...
В Москва на летище Шереметиево е инсталиран радарно-оптичен комплекс за
Коментари Харесай

Русия разположи ПВО система срещу дронове на московското летище Шереметиево

В Москва на летище " Шереметиево " е конфигуриран радарно-оптичен комплекс за разкриване и неутрализиране на дронове. Става дума за Противовъздушна отбрана системата " ЕНОТ-СД ".

Това заяви съветската прокремълска държавна организация ТАСС. Отбелязва се, че комплексът е конфигуриран, с цел да " обезпечи високо равнище на полети ".

Комплексът " ЕНОТ-СД " е предопределен за автоматизирано разкриване на нисколетящи цели, тяхната инспекция и противопоставяне посредством основаване на трудности.

" За да се обезпечи високо равнище на сигурност на полетите , на летище Шереметиево е конфигуриран радарно-оптичен комплекс " ЕНОТ-СД ". Апаратно-програмният комплекс е предопределен за автоматизирано разкриване на нисколетящи цели (включително безпилотни кораби от дребен клас), тяхната инспекция благодарение на видеоизображения и следващо противопоставяне посредством основаване на разстройства ", отбелязва ТАСС.

" ЕНОТ-СД " ще се употребява благодарение на " Лаборатория Касперски " за изкуствен интелект . Благодарение на това системата може да разграничава и класифицира обекти по вид: птица, дрон, аероплан, човек или машина.

Характеристиката разрешава потреблението на средства за угнетяване единствено на БПЛА, като се изключи въздействието върху самолети, означиха от " Шереметиево ". Радарът също по този начин ще може да " разпознава, наред с други неща, дрон, летящи в режим на радиомълчание, което прави допустимо покриването на целия набор на модела на опасност ".

" Излъчването от радиолокационната станция за разкриване и установяване на координатите на движещи се цели няма да има нежелателен резултат на разстройства върху действието на наземната радиотехническа поддръжка на полетите и авиационните телекомуникации, ситуирани в региона на летище Шереметиево ", успокояват от московското летище.
 Пожарът на летище Шереметиево може да е поради неизключена част от оборудването
Пожарът на летище Шереметиево може да е поради неизключена част от оборудването

Останали са без автоматика, счита някогашен заслужил водач

Системите за Противовъздушна отбрана защита не засягат работата на самолетите или друго съоръжение на летището.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР