В Москва и в Санкт Петербург лекарите и властите вече

...
В Москва и в Санкт Петербург лекарите и властите вече
Коментари Харесай

Работя по 12 часа: третата вълна на пандемията препълни руските болници

В Москва и в Санкт Петербург лекарите и управляващите към този момент приказват намерено за трета вълна на ковид. В доста райони на страната са въведени нови по-строги ограничавания, както и наложителна имунизация, а някои лечебни заведения още веднъж ще бъдат обособени единствено за пациенти с ковид. Пред Дъждовни води съветски лекари изясняват по какво се разграничава третата вълна от предходните две и за какво тя не е била предотвратена.

" Твърде доста се отпуснахме "

Денис Проценко, който е основен доктор в една московска клиника, е уверен, че третата вълна, обхванала Москва и Санкт Петербург, до юли ще стигне и до други елементи на Русия. Той споделя, че в интензивното поделение на неговата болница към този момент са настанени над 400 пациенти, всекидневно в клиниката идват над двеста души. 

" Това е повече, в сравнение с в пиковите дни по време на първите две талази. Ние в действителност прекалено много се отпуснахме, що се отнася до носенето на маски и спазването на отдалеченост - всичко това, което правехме в продължение на година ", споделя Проценко. Той допуска, че хората са се уморили от ограничаващите ограничения. И това е довело до третата вълна, счита лекарят.

Той споделя, че клиничната картина при инфектираните с ковид не се е трансформирала значително. Но лекарите откриват редуциране на инкубационния интервал: първите признаци се появяват приблизително четири до пет дни след болестта, а не седем до девет дни, както преди. Освен това при от ден на ден пациенти организмът не откликва на лечението, пособия сполучливо при предходните две талази. Точната причина за това още не е открита, показва Проценко.

Преувеличени ли са рисковете от Делта разновидността?

И лекарите в Санкт Петербург удостоверяват новия пик на заразяването. " Очакваме, че през юли ще достигнем зимния пик и даже ще го надминем. Още занапред случаите са повече, в сравнение с напролет на 2020-а ", споделя Михаил Черкашин, заместник-главен доктор в Медицинския институт " Сергей Березин " в Санкт Петербург.
 Гърция ще желае отрицателен тест от всички руснаци, без значение дали са имунизирани или не Гърция ще желае отрицателен тест от всички руснаци, без значение дали са имунизирани или не
Министерството на туризма разгласи в неделя, че Гърция ще изисква негативен тест за ковид от всички пасажери, идващи от Русия,...

" Имахме време да се подготвим. Сега още веднъж оборудваме лечебните заведения, които напролет се бяха върнали към нормалния си режим на работа. Трудно е да се предскаже какво ще стане ", акцентира лекарят. Според него обаче има вяра, че до есента броят на инфектираните ще спадне, въпреки това да не може да се каже сигурно.

Черкашин е на мнението, че шумотевицата към индийския Делта вид на вируса е прекомерна. Той в действителност е доста по-заразен, само че не води до по-тежко протичане на болестта. Поради това медикът поучава хората да се имунизират и подлага на критика скептицизма им по тематиката: " Най-важната ми рекомендация е да се сложи ваксина. За страдание имунизационната акция в Русия към момента върви прекомерно постепенно и зле, заради което в някои райони бе въведена наложителна имунизация. Естествено, би трябвало да се носят и защитни маски, да се мият ръцете и да се заобикалят събиранията на хора ".

" Работя по 12 часа "  

И в други елементи на страната лекарите се притесняват от растеж на инфектираните през юли. В някои лечебни заведения леглата още занапред не доближават. " Истински пъкъл е, към този момент от два дни. Тази трета вълна ме събори. Работя по 12 часа, изтощена съм и съвсем нямам сили да приказвам. И то, макар че в нашата болница има задоволително лекари ", споделя за Дъждовни води Елена Колчина, ръководителка на поликлиника в Красноярск. " Само през вчерашния ден пристигнаха 62-ма души с температура, 52-ма извикаха доктор у дома - преди не сме имали толкоз доста случаи ", споделя тя.

Според Колчина лечебните заведения последователно се препълват. Преди няколко седмици поликлиниките получили инструкции да настаняват всички пациенти с ковид над 70-годишна възраст. Но в този момент към този момент е мъчно да се намерят свободни кревати. " Мисля, че това е обвързвано с прекомерно бавната имунизация на популацията. При нас са имунизирани единствено 3000 души, което е нищо. Мой другар от болничното заведение ми описа, че всички пациенти, които са докарани, не били ваксинирани ", споделя Колчина.
 Русия възобновява полетите с България Русия възобновява полетите с България
Правителството на Руската федерация разгласи решение за обновяване на полетите на Русия с редица страни, измежду които и България, считано...

Защо се стигна дотук?  

И в Брянск са останали напълно малко свободни кревати. Владимир Перлухин, който е доктор в една от клиниките в покрайнините на града, споделя: " При нас към момента има свободни места, само че в Брянск, където изпращаме пациентите, има проблеми. Връщат пациентите без Ковид, защото леглата към този момент са заети от инфектирани с ковид. "

Медикът счита, че внезапният растеж на болестите е обвързван с подхванатите туристически пътувания: " Хората се отнасят нехайно към обстановката. Обикалят по всички страни в групи от пет до 10 индивида. Аз работя в приемната за пациенти и единствено за пет часа одобрих 30 души. И то все по-млади, в случай че се направи съпоставяне с първата и втората вълна. "

 

Източник:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР