В Москва е сформирано военно подразделение за набиране на наемници,

...
В Москва е сформирано военно подразделение за набиране на наемници,
Коментари Харесай

В Москва събират наемници за Полка на Собянин с обещание за 200 000 рубли месечно - Свят

В Москва е образувано военно поделение за набиране на наемници, които да вземат участие в съветската инвазия в Украйна. Вербовчиците и самите наемници го назовават " Полка на Собянин " по името на кмета на съветската столица Сергей Собянин. Частично той се финансира от бюджета на Москва, заяви в телеграм канала си " Медуза ".

Набирането на претенденти за " Полка на Собянин " е почнало на 1 юли. В множеството случаи в него се записват не московчани, а поданици на други райони. Условието към претендентите е да са мъже до 60 година Обещано им е възнаграждение от над 200 000 рубли месечно.

Първоначално наемниците ще бъдат обучавани в продължение на един месец на полигона " Мулино " в Нижегородска област, а по-късно ще бъдат изпратени в Украйна.

До данни на " Медуза " един от вербовчиците в полка е Роман Владимирович Висоцки (позивна " Болгарин " ). Името му изцяло съответствува с това на един от някогашните командири на националната милиция на ДНР. Нарича себе си " пълководец на батальон " в " Полка на Собянин ".

Засега московското кметство не разяснява. Представителят на държавната пресслужба Александър Герасимов съобщи, че " не е акредитиран " да дава отговор на сходни въпроси.

От началото на войната в Украйна Сергей Собянин съвсем не е приказвал за " специфичната интервенция ". Той се пробва да се дистанцира от военните дейности под претекст, че се занимава с градските каузи. Въпреки това Собянин е подписал съглашения за съдействие с Донецката и Луганската национална република, а Москва е поела " патронаж " над Донецк и Луганск, което значи финансова помощ, припомня " Медуза ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР