В Москва е арестуван заместник-началникът на Генералния щаб генерал Вадим

...
В Москва е арестуван заместник-началникът на Генералния щаб генерал Вадим
Коментари Харесай

В Москва е арестуван заместник-началникът на Генералния щаб генерал Вадим Шамарин

В Москва е задържан заместник-началникът на Генералния щаб военачалник Вадим Шамарин. Следственият комитет на Русия задържа началника на Главното ръководство на връзките на въоръжените сили на Руската федерация, заместник-началника на Генералния щаб генерал-лейтенант Вадим Шамарин. Това оповестява вестник „ Комерсант “, базирайки се на източник от правоохранителните органи. Информацията е доказана от източник на Интерфакс.

В Москва е задържан заместник-началникът на Генералния щаб военачалник Вадим Шамарин


Според Комерсант Шамарин е бил арестуван по наказателно дело за хипотетична машинация. Генералът е бил обискиран и по-късно откаран за разпит в Главно военно следствено ръководство на Следствения комитет.

235-ти гарнизонен боен съд, където се разглеждаше делото на Шамарин, сподели пред RBC, че той е бил задържан на 22 май. Шамарин, както написа ТАСС, е упрекнат в приемане на рушвет в изключително огромни размери. Статията планува до 15 години отнемане от независимост.

Следственият комитет не разяснява това.

Наскоро стана известно за няколко наказателни каузи, формирани против ръководители на съветското министерство на защитата. В края на април заместник-министърът на защитата на Руската федерация Тимур Иванов беше задържан в Москва и упрекнат във взимане на рушвет. През май бе арестуван началникът на отдела по личния състав на Министерството на защитата на Руската федерация Юрий Кузнецов, който също е упрекнат във взимане на рушвет. Освен това някогашният пълководец на 58-а войска Иван Попов, който подлага на критика съветското министерство на защитата, беше задържан по дело за машинация.

През 2020 година някогашният заместник-началник на Генералния щаб генерал-полковник Халил Арсланов беше арестуван по дело за машинация и корупция при доставка на техника за въоръжените сили. Той беше упрекнат в машинация и взимане на подкупи. През 2022 година „ Комерсант “ писа, че делото на Арсланов ще се гледа при закрити порти, присъдата не беше обявена.

Източник: Fondsk/Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР