В Москва е арестуван Евгений Бутусов, генерален директор на наземното

...
В Москва е арестуван Евгений Бутусов, генерален директор на наземното
Коментари Харесай

В Русия арестуваха висш служител, свързан с ЧВК Вагнер

В Москва е задържан Евгений Бутусов, общоприет шеф на наземното обслужване на държавната самолетна компания " 223-ти летателен отряд " на съветското военно министерство, оповестява РИА Новости, базирайки се на решението на Преображенския областен съд в съветската столица.
Евгений Бутусов, който медиите свързват с частната военна компания " Вагнер ", е упрекнат в приемане на рушвет в изключително огромни размери - 2 милиона рубли. 
Московският съд е удовлетворил молбата на прокуратурата и е изпратил в ареста генералния шеф на наземното обслужване на самолетната компания в период до 5 февруари 2023 година
" 223-ти летателен отряд " на Министерството на защитата на Русия е обвързван с ЧВК " Вагнер ", написа Инсайдър. Самолетите на самолетната компания неведнъж са превозвали наемниците на военната компания от Русия до Сирия, Либия, Централноафриканската република и Судан. Според материали на " Настоящее время " компанията " M Invest ", която принадлежи на притежателя на " Вагнер " Евгений Пригожин, постоянно наема чартърни полети на " 223-ти летателен отряд ". Само в интервала от август до декември 2018 година компанията е направила седем парични преводи към Министерството на защитата на Руската федерация на обща стойност над 50 милиона рубли.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР