В Москва днес започна процесът срещу видния руски опозиционер Иля

...
В Москва днес започна процесът срещу видния руски опозиционер Иля
Коментари Харесай

В Москва започна процесът срещу видния руски опозиционер Иля Яшин

В Москва през днешния ден стартира процесът против видния съветски опозиционер Иля Яшин, който е срещу президента Владимир Путин и войната в Украйна, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

На 39-годишния Яшин е повдигнато обвиняване в " разпространение на погрешна информация " за съветските въоръжени сили, характеризиращо се с " подбудителство към ненавист ". Той може да получи присъда от 10 години затвор.

Обвинението е основано на обстоятелството, че в директно предаване по " ЮТюб " Яшин е декларирал, че съветските сили са убивали цивилни в украинския град Буча покрай Киев.

Един от последните видни опозиционери, които не са напуснали Русия, бе арестуван през юли за разпространение на подправени вести за съветската войска. Това обаче не му попречи да продължи с рецензиите против съветските управляващи и нашествието в Украйна, отбелязва Агенция Франс Прес.

Иля Яшин беше непосредствен с починалия опозиционер Борис Немцов, който бе погубен през 2015 година Той има положителни връзки и с водача на съветската съпротива Алексей Навални, който бе вкаран в пандиза при започване на предходната година.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР