В Москва бе официално открит Международният експертен форум по ядрена

...
В Москва бе официално открит Международният експертен форум по ядрена
Коментари Харесай

В Москва бе открит МЕФ по ядрена медицина на страните от БРИКС

В Москва бе публично открит Международният експертен конгрес по нуклеарна медицина на страните от БРИКС. Събитието събра над 200 представители от Русия, Бразилия, Индия, Китай и ЮАР. Организатори на форума са съветското Министерство на здравеопазването и корпорация „ Росатом ".

Основната цел на форума е обмяна на опит в региона на нуклеарната медицина, в това число за потребление на усъвършенствани научни разработки в областта на радионуклидната диагностика и терапия на обществено значими болести.

„ Днес нуклеарната медицина е най-важното направление за развиване на високотехнологичен метод към диагностиката и лекуването на болести. Русия е един от най-големите снабдители на радионуклиди. Имаме регистрирани близо 60 радиофармацефтични лекарствени препарата ", означи министърът на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко.

„ В „ Росатом " преглеждаме развиването на нуклеарните технологии в медицината като стратегическо направление. Отворени сме към реализиране на планове за развиване на нуклеарни медицински технологии с другарски страни и мислим, че единствено с общи старания ще достигнем задачата си за необятно потребление на нуклеарната медицина за диагностика и лекуване ", съобщи генералният шеф на Rusatom Healthcare Игор Обрубов.

„ Днес нуклеарната медицина е водеща в международен мащаб за развиване на иновационните технологии, които могат значително да въздействат на увеличението на продължителността на живота. Именно по тази причина е извънредно значимо да се развиват тези технологии посредством интернационално съдействие, поради челния опит на страните от БРИКС ", съобщи президентът на Бразилското общество за нуклеарна медицина Рафаел Лопес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР