В московския зоопарк мармот на име Арчи прокопа тунел към

...
В московския зоопарк мармот на име Арчи прокопа тунел към
Коментари Харесай

Мармот прокопа тунел до свое другарче и избягаха заедно от Московския зоопарк

В московския зоопарк мармот на име Арчи прокопа тунел към клетките на други животни и избяга с пунчана, южноамерикански тип гризач, който живеел в съседство, заяви kp.ru.

Мармотите са гризачи от семейство катерици, включващ 14 типа, към които спада и групата на лалугерите. За разлика от родствената катерица, мармотът и лалугерът водят наземен метод на живот. Те спят зимен сън. Мармотите са доста обществени животни и най-често живеят в групи.

Та Арчи е живял в клетка с две женски – Сара и Нагини, твърди личният състав на зоологическата градина. И трите мармота бяха изпаднали в зимния си сън. „ Те имат непрекъснати дупки в земята, където изкарват зимния си сън. Нямаме точната им карта, само че знаем местоположението на изходите, които, несъмнено, се намират на територията на клетката. И ние знаем основния излаз “, изясни представителят на зоопарка.

Обикновено напролет Арчи се събуждаше преди всички останали, само че тази година първите се появиха женските, а мъжкият гризач го нямаше на никое място. Служителите се тормозиха и започнаха да търсят мармота. Скоро стана ясно, че Арчи е бил забелязан в Къщата с птици, където е минал през тунел, след което е посетил гигантските панди. Служителите по сигурността на зоологическата градина също откриха дупки и подземни проходи в клетките на други гризачи.

В същото време се оповестява, че пунчаната е изчезнала дружно с Арчи. Настоящото местоположение на Арчи и на пунчана е незнайно. Издирването на бегълците продължава, написа nova.bg.

Пунчана е тип бозайници от семейство Agoutiaceae. Тези гризачи постоянно се срещат в Южна Америка, в басейна на Амазонка. Тези животни населяват тропическите гори. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР