В морската столица зачестяват случаите на наркозависими, които са починали

...
В морската столица зачестяват случаите на наркозависими, които са починали
Коментари Харесай

Няколко души са починали от свръхдоза с фентанил във Варна само за седмица

В морската столица зачестяват случаите на наркозависими , които са умряли от хероин с примеси. Изследванията са посочили, че хероинът се е смесвал с различен извънредно рисков опиат -  фентанил, който е в пъти по-силен , осведоми.

Неофициална информация сочи, че за седмица 10 индивида са починали във Варна от свръхдоза на хероин с примеси.

От Министерство на вътрешните работи оповестиха, че фентанилът е засечен на пазара преди към 2 месеца, като преди 2 седмици е имало арестувани разпространители. Терапевтът Милена Петрова подава сигнал.

" Получихме информация, че приемане на нормални дози хероин водят до необикновени резултати . Онзи ден имаше драматичен случай, а служителите на реда ни споделиха, че има пет смъртни случаи за седмица единствено в тяхната промяна ", разкри тя. 

Според началника на клиниката по токсикология към ВМА - Варна проф. Снежана Златева острите интоксикации с фентанил не са зачестили спрямо предходната година - още веднъж са 3-4 случая. " За първи път установихме бременна жена, подвластна от опиати, която ги предава на детето. Говорим за хероин, метадон и фентанил ", изясни тя. 

По думите ѝ фентанилът е напълно синтентичен опиум - носи доста облага на дилърите, а в Съединени американски щати предизвиква гибел на десетки хиляди души.

" Фентанилът може да е в разнообразни форми - прахуляк, аерозоли, кремове, пластири . Той е 100 пъти по-активен от хероина. Изключително малко количество провокира прекъсване на дишането ", съобщи проф. Златева
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР