В морската столица Варна била разкрита и прекратена нова и

...
В морската столица Варна била разкрита и прекратена нова и
Коментари Харесай

Полицията във Варна и Русе разкриха измама: Фалшив кръводарител изнудва жена

В морската столица Варна била разкрита и прекъсната нова и изключително подла форма на машинация . Вчера полицията е задържала 39-годишен мъж от Русе , който се е представял за кръводарител в обществените мрежи, изнудвайки сумата от 650 лв. от обезверена жена, нуждаеща се от кръв за животоспасяваща интервенция на собствен непосредствен.

Жертвата на измамата е потърсила помощ посредством обществените мрежи, където е намерила човек, който е заречен да подари своята кръв в подмяна на сумата . След като дамата е превела парите, измамникът освен, че не е извършил обещанието си, само че и е изискал още пари.

„ Това е първи сходен случай на територията на град Варна “, съобщи Светла Златева, представител на ОДМВР–Варна, пред „ NOVA “. Тя акцентира, че съдействието сред полицията във Варна и Русе е било основно за бързото арестуване на измамника.

Задържаният, който е прочут на правоохранителните органи с предходни престъпни прояви , в това число обири и измами, в този момент е зад решетките, с помощта на бързата реакция на униформените и смелостта на жертвата да се обърне за помощ.

Този случай акцентира заплахите, които крият обществените мрежи, изключително когато става въпрос за обезверени и уязвими хора, търсещи помощ . От полицията приканват жителите да бъдат извънредно деликатни при шерването на персонална информация и при търсене на помощ в платформи в обществени мрежи.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР