В морската столица ни очаква истинска модна фиеста, защото отбори

...
В морската столица ни очаква истинска модна фиеста, защото отбори
Коментари Харесай

Модна фиеста ще отличи нови таланти сред модисти, фризьори и гримьори във Варна

В морската столица ни чака същинска фешън фиеста, тъй като тимове от 21 професионални гимназии в страната се срещат в града, с цел да вземат участие в националните надпревари по специалности „ Млади гении в модата " и „ Най-добър млад коафьор и гримьор ". Състезанията са проведени от дирекция „ Професионално обучение и образование " на Министерството на образованието и науката, РУО – Варна и ПГ по текстил и фешън дизайн – Варна в партньорство с Национална асоциация на учебните заведения по мода „ Росица Иванова ".

Национално съревнование „ Млади гении в модата " ще се организира във Варна от 15 до 17 април. Бъдещи модисти ще се състезават в категории „ Модно ревю ", „ Художествена схема " и „ Сръчни ръце ". Те ще пазят свои хрумвания, пресъздадени в художествени скици на модели по тематиката „ С мирис на море " и ще вземат участие в спортно фешън ревю с направените модели.

По време на националното съревнование „ Най-добър млад коафьор и гримьор " бъдещи коафьори и гримьори ще показват своите фешън визии за публична дамска прическа и вечерен грим на тематика „ Холивуд ". Втората категория, в която участниците ще премерят сили е мъжко фешън подкастряне на тематика „ Fade ".

Участниците ще бъдат оценени от умело жури – преподаватели, експерти, предприемачи от съответния отрасъл, изявени персони в стилната промишленост.

Състезанията ще се проведат в комплекс „ Морско казино " във Варна и в образователните работилници на ПГ по текстил и фешън дизайн - Варна.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР