В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред

...
В Морската градина се извършва строителство на мащабна сграда. Пред
Коментари Харесай

Иван Портних алармира за мащабен строеж в Морската градина във Варна 


В Морската градина се прави строителство на огромна постройка. Пред градежа е противозаконната плътна ограда, против която варненци с право възроптаха, че скрива панорамната панорама към морето. Това съобщи регионалният водач на ГЕРБ Иван Портних на брифинг тъкмо против солидния градеж в Приморски парк. Групата на общинските съветници от ГЕРБ ще внесе писмен сигнал до новата общинска администрация.

Чакаме бързи отговори по тематиката, която е сензитивна за варненци – жилища ли, общежития ли се строят, кой и за какво е издал строителни разрешителни. На кого е този парцел, учудваща е смелостта на притежателя да прави това строителство в парка. Видно е, че след изборите са тръгнали попълзновенията в Морската градина, разяснява Портних. Той напомни, че съгласно признатия Общ устройствен план е неразрешено строителството до Евксиноград, за което само са упорствали от ГЕРБ.

„ Депутатката от ПП/ДБ Стела Николова даваше всекидневно брифинг до пристройката, т.н кокошкарник на Марешки и какви неистини имаше, че сме издавали строителни разрешителни в Морската градина. Истината е, че не сме издавали такива, отказахме да издадем и толерантност за градежа, а съдът излезе с решение за събарянето му. Строежът на Марешки е несравнимо по-малък от тази постройка, която се подвига. Но реакции в този момент няма. А, в случай че са жилища, значи,че ще има и коли на притежателите, а сякаш щяха да стопират трафика в Морската градина. Оградата, която скрива изгледа към морето, е противозаконна и има наставление още от нашата администрация за събарянето й “, сподели още Иван Портних, представен от организация Фокус.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР