В Монте Карло, аукционната къща Bonhams пусна за продажба едно

...
В Монте Карло, аукционната къща Bonhams пусна за продажба едно
Коментари Харесай

Кралско BMW с цена на ново Bugatti

В Монте Карло, аукционната къща Bonhams пусна за продажба едно извънредно рядко BMW. Става дума за роудстъра 507, който е създаден през 1959 година. Очакваната цена от търга за този образец е 2.1 - 2.6 млн. евро - тъкмо толкоз, колкото са нужни за чисто ново Bugatti Chiron, да вземем за пример.



Автомобилът BMW 507 е извънредно колекционерско возило, тъй като от него са създадени единствено 252 бройки. Сред притежателите на сходни коли е бил даже и краля на рока Елвис Пресли. Това, което се продава в Монте Карло обаче е било благосъстоятелност на един различен крал.



"Баварецът " е бил владеене на последния гръцки крал Константин II. Автомобилът е реставриран няколко пъти и постоянно взима присъединяване в разнообразни автомобилни изложби, ралита и в какви ли не други мероприятия.



Въпросното BMW 507 е оборудвано с 3.2-литров V-образен осемцилиндров мотор, мощността на който е 150 конски сили. Въртящият миг се предава на задните колела през четиристепенна механична скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за 11 секунди, а оптималната скорост е 195 км/ч.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР