В момента за мен сглобката не съществува.Това обяви в четвъртък,

...
В момента за мен сглобката не съществува.Това обяви в четвъртък,
Коментари Харесай

Борисов плаши: В момента за мен сглобката не съществува

" В момента за мен сглобката не съществува. "

Това разгласи в четвъртък, този път от Ловеч, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Заявлението му е дни преди втория тур на локалните избори в неделя, на които на доста места, в това число и в Пловдив, и във Варна, предстоят балотажи сред представители на ГЕРБ и на ПП-ДБ.

" Ще мине неделя, тогава ще решаваме. За мен сглобката сега не съществува ", посочи той като сложи две времеви граници- " сега " (в идващия миг може да е друго се подразбира) и " неделя ".

Като причина за тази си поръчка Борисов реши да изтъкне даже и " морални полезности " - " да повдигнат хора от Държавна сигурност ".

Той заплаши и че групата на ГЕРБ няма да влезе в зала и няма да поддържа бюджета.

" И в сряда ще желаят да им поддържа бюджета, ми няма да стане. Отсега им го споделям. След неделя - приятна игра, ще виждам кой какво прави в неделя. Това ще дефинира политиката на нашата партия. Просто на всички места хората от ГЕРБ бушуват против безобразията им ", сподели той. 

" Забравят, че би трябвало - би трябвало споделям, в сряда да сме в Народното събрание. С това си безусловно безпринципно на всички места държание - всички срещу ГЕРБ ", заплаши още Борисов, който преди първия тур на изборите беше оповестил, че чака поддръжка от ПП-ДБ за кандидат-кметовете на ГЕРБ на балотажи, на които не се срещат двете обединения. И каквото все още му е отказвана от " Продължаваме промяна-Демократична България ".

И продължи:

" Ще им гледаме сеира занапред. Вече знам къде са им приятелите, кои партии, къде се поддържат, събират се по вили, по кръчмета скрито... Не виждам смисъл аз да се срещам повече с тях. В сряда ще направя може би едно национално заседание и там ще преценяме имаме ли потребност с хора, които плашат личните си министри и по този начин нататъка, да бъдем дружно и да носим дружно отговорност. Да им е честито, каквото са спечелили, да забележим и по какъв начин ще ръководят и София с една трета общински съветници, тяхна работа, да го мислят и те. "

Той още веднъж повтори, че се бил пошегувал с фразата за " държавната благосъстоятелност ", която беше изтълкувана масово като завоалирана поддръжка за кандидатката на левицата в София Ваня Григорова.

По тематиката за изборите в столицата Борисов сподели още:

" Ние предложихме, бяхме почтени, дори си припомням, че имам и бас с Кирил Петков, въпреки че и двамата не пием, на бутилка уиски. Аз му споделих - " ще извършите по този начин в София с вашата офанзива масирана с вашите протежета, като Бонев и сходни, да се явите с Ваня и да загубите София. И то това ще стане в неделя. Дали ги призоваваме, дали - не, няма никакво значение. "

Освен това водачът на ГЕРБ даде и своя интрепретация - още веднъж, на дейностите на зам.-министъра на електронното ръководство, употребявани като съображение на първия тур да се гласоподава единствено с хартия.

" Отива и мърсува, разбирай снима с персоналния си телефон в нарушаване на заповед. А показа си, че аз фотографирам с телефона си там, ти ще отидеш ли спокоен на избори Има заповед - не можеш да снимаш с персоналния си телефон и отговорни сме ние. "

И още:

" Какво видях от сутринта - те си неодобряват вътрешен министър, а в това време не желаят да разясняват за какво министър, който държа да кажа - нито съм чувал нито съм виждал, ходи с защита, тъй като е притискан, заплашван от техни депутати, само че това не ги интересува. "
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР