В момента за една от най-здравословните диети е определяна средиземноморската.

...
В момента за една от най-здравословните диети е определяна средиземноморската.
Коментари Харесай

Още една причина да ядем месо и риба

В момента за една от най-здравословните диети е определяна средиземноморската. В нея се натъртва на потреблението на плодове и зеленчуци, като участват и рибата и морските блага. Както се вижда, месото отсъства. Според ново обаче има причина да не го изключваме изцяло от менюто си.
 Диетата, която ни оказва помощ да поддържаме невисок холестерол
Диетата, която ни оказва помощ да поддържаме невисок холестерол

Какво сочи 40-годишно изследване

Изследователите назовават тауринът (хранително вещество, което се съдържа в месото и рибата) " балсам на живота ", защото може и усъвършенства здравето на редица скотски типове.

При тях, както и при хората, равнищата на таурин понижават с възрастта. Трябва да отбележим, че проби не са правени с хора. Изследването върху животни обаче е най-новото развиване в търсенето на способи за закъснение на.

Проучването стартира с анализиране на молекули в кръвта на разнообразни типове, с цел да се изследват разликите сред младите и по-възрастните измежду тях.
 Снимка 621815

На опита първо са подложени мишки. Дневна доза е давана на 14-месечни мишки, която възраст е еквивалентът на 45 години при хората. Резултатите демонстрират, че приемалите таурин мъжки мишки живеят с 10% по-дълго, женските с 12% и също така и двата типа наподобяват в по-добро здраве.

По-дългата дълготрайност на живота с 10-23% е записана и при червеите.

Следват маймуни, на които в продължение на шест месеца им се дава таурин. Въпреки че този интервал от време е прекомерно къс, с цел да се забележи разлика в предстоящата дълготрайност на живота, откривателите въпреки всичко откриват усъвършенствания в костите, равнищата на кръвната захар, имунната система и телесното тегло на животните.

За учените обаче доста въпроси остават без отговор. Дали същите резултати биха били вероятни при хората? Защо равнищата на таурин в организма ни с времето спадат, в случай че е толкоз потребен за здравето? Как забавя стареенето? Има ли някакви рискове от приема на таурин?
 Снимка 621814

Предвид тези въпроси, откривателите предлагат хора да не взимат таурин като добавка и да не прекаляват с потреблението на енергийни питиета, които също съдържат от него.

След изработен разбор на 12 000 души, учените заключават, че хората с повече таурин в кръвта си имат по-добро общо здраве. И означават, че в случай че данните от проучването на мишките се приложат към хората, това би означавало спомагателни седем до осем години живот за хората. Все отново, належащо е да се извършат още клинични изпитвания, с цел да се откри дали има изгода от приемането на таурин като добавка, написа.
 Първото синтетично филе от риба, която не плува, само че се яде
Рибата, която не плува, само че се яде

За положително или за зло, очевидно това е бъдещето

При месоядните хора тауринът по този начин или другояче е част от диетата и то в количества, които са по-малко от тези, употребявани в проучванията. Учените припомнят, че с една добре уравновесена диета, част от която са и месото, и рибата, е ненужно да одобряваме добавки като таурин.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР