В момента вследствие на работата на екипите на пожарна безопасност

...
В момента вследствие на работата на екипите на пожарна безопасност
Коментари Харесай

Красимир Първанов: Нивото на язовир “Рогозен-1” драстично е намаляло

В момента в резултат на работата на екипите на пожарна сигурност равнището на язовир „ Рогозен 1 “ фрапантно е намаляло. Това сподели пред публицисти в Хайредин зам.-министърът на енергетиката Красимир Първанов.

„ Обсъдихме, че е належащо да създадем незабавно оглед на развалените уреди и да вземем решение какво ще се предприеме още в първите дни “, сподели Първанов. Той добави, че всичко, което се прави, цели хората в района да бъдат спокойни за живота и здравето си и за своите домове.

„ В момента в резултат на работата на екипите на пожарна сигурност равнището на язовира фрапантно е намаляло. Мерките, които предприехме тук на място, са монтаж на уреди, така наречен сифони, които ще изпомпват в допълнение водата от язовира през язовирната стена, с което ще се усили дебитът, който ще се изпомпва през този изпускател и главните уреди “, изясни зам.-министърът.

По думите му втората стъпка ще бъде още при започване на идната седмица да стартира възобновяване на опустошения преливник с тежка машинизация. „ Това значи, че с едра скална маса ще се направи по този начин, че водата да не прави тези приливи, които сега виждате, с единствената цел да може да се успокоява и да не се получават тези опустошения “, добави Първанов.

„ Трета стъпка е да се почисти дъното след язовирната стена, с цел да може да прави свободно отклоняване на водата през главния изпускател и спомагателните уреди. В по-дългосрочен проект има работен план, на кмета са обезпечени нужните средства, тъй че той ще би трябвало да организира нужните публични поръчки и да извършва този работен план “, сподели още зам.-министър Красимир Първанов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР