В момента все още маскирани предсерийни автомобили от третото поколение

...
В момента все още маскирани предсерийни автомобили от третото поколение
Коментари Харесай

Финални тестове за новото BMW Серия 1

В момента към момента маскирани предсерийни коли от третото потомство на BMW Серия 1 минават през всеобхватна тестова стратегия на тестовия полигон на BMW в Мирамас, Южна Франция. Различните прави за управляемост на полигона оферират идеални условия за възстановяване на пъргавината и динамичността на новото BMW Серия 1.

Важен съставен елемент за изключително високата пъргавост е познатата от BMW i3 технология ARB (ограничител на приплъзването на задвижването), която в този момент чества премиерата си в автомобил с мотор с вътрешно горене. Този трансфер на технологии от марката BMW i към главната марка BMW обезпечава доста усъвършенстване на сцеплението и разрешава доста по-фин и бърз надзор.


При серийната в BMW Серия 1 технология ARB датчикът за превъртане е ситуиран непосредствено в блока за ръководство на мотора вместо в ръководещия блок на системата за надзор на стабилността DSC (Динамичен надзор на стабилността). Без дълги ходове на сигнала информациите се предават три пъти по-бързо, а доловимия от клиентите надзор се прави даже 10 пъти по-бързо. В тясна връзка със системата за надзор на стабилността DSC това ограничаване на приплъзването доста редуцира недозавиването под въздействие на мощността без стабилизиращи намеси, които другояче са типични за колите с предно задвижване. Серийното BMW Performance Control (инерционното систематизиране на въртящия момент) в допълнение покачва пъргавината на BMW Серия 1 посредством динамични спирачни намеси. В допълнение към това устойчивостта на каросерията към извъртане е нараснала посредством целенасоченото потребление на спомагателни усилвания, както и серийната " бумеранг-греда " в задната част.

Най-мощният четирицилиндров мотор на BMW Group за новия върхов модел

В гамата от задвижвания на новото BMW Серия 1 най-силно усещане прави новоразработеният четирицилиндров мотор. BMW M135i xDrive се задвижва от най-мощния мотор на BMW Group с работен размер два литра и технология BMW TwinPower Turbo. Новият мотор развива 225 кВт (306 кс) и обезпечава изключително динамично задвижване с множеството си самостоятелни механически решения като подсиления колянов вал, новите бутала и мотовилки, по-големия турбокомпресор, както и усъвършенстваните инжектори за гориво.

Повече място в интериора

Новото BMW Серия 1 прави огромен скок напред и във връзка с предлагането на място в интериора. Благодарение на новата архитектура с предно задвижване с напречно инсталирани мотори и ниския междинен тунел в интериора има осезаемо повече място по отношение на предшественика, изключително на задните седалки. Така да вземем за пример мястото за коленете на пасажерите на задната седалка е увеличено с 33 мм, а пространството за главите откъм гърба е с 19 мм повече. Качването на задната седалка е по-лесно, вместимостта на багажника е увеличена с 20 л до 380 л.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР